U Našicama prva osoba pozitivna na koronavirus – OSTANI DOMA!!!
24/03/2020

U Općoj županijskoj bolnici Našice potvrđen je prvi slučaj osobe zaražene koronavirusom. Kako je rekao ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić radi se o našem sugrađaninu rođenom 1959. godine koji je od jučer hospitaliziran te je u izolaciji našičke bolnice. Pacijent je imao potpuno atipične tegobe te je liječen po obiteljskom liječniku, koristeći mjeru kućne izolacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZbog pogoršanja stanja, pada tlaka, dehidracije jučer je zaprimljen kod svog obiteljskog liječnika, a zatim i u hitni bolnički prijem pod svim mjerama koje se provode. Nakon uzimanja anamneze i utvrđivanja zdravstvenog stanja te s obzirom na dugotrajnu povišenu temperaturu učinjeno je uzimanje brisa koje je proslijeđeno u Zavod za javno zdravstvo. Jutros oko 7 sati zaprimljen je taj prvi pozitivan uzorak. Kako navodi dr. Šimić pacijent pod zdravstvenom skrbi za sada ima lakše tegobe, te ostaje do daljnjega u našičkoj bolnici. Pacijent je dao sve potrebne podatke epidemiologu koji dalje sve provodi sukladno pravilima struke te stavlja pod mjere sve ljude koji su bili u užem kontaktu s pacijentom koji je pozitivan na koronavirus.

“Imamo još dvije osobe u izolaciji u našičkoj bolnici, jedna osoba je negativna na koronavirus, no, radi se o operiranoj osobi te se sukladno liječenju nalazi u prostoru samoizolacije. Jutros je zaprimljen još jedan pacijent kojem je uzet bris i poslan je na testiranje.” – rekao je ravnatelj Šimić dodajući kako našička bolnica proširuje svoje kapacitete za eventualne daljnje pacijente.

Gradonačelnik Josip Miletić nakon potvrđenog prvog slučaja zaraze koronavirusom u Našicama, moli sve građane neka se i dalje pridržavaju svih uputa Stožera civilne zaštite kako bismo zajedno očuvali zdravlje naše zajednice.

“Grad Našice je uveo 24 sata dostupan telefon za sve upite i pomoć građanima, 0800 7477. Omogućena je i komunikacija putem e-maila korona@nasice.hr te je otvorena nova rubrika gdje se nalaze svi službeni dokumenti i priopćenja.” – ponovio je još jednom gradonačelnik te se zahvalio medicinskom osoblju, MUP-u te svima koji aktivno sudjeluju u sprječavanju širenja koronavirusa.