U Donjoj Motičini ukrao štence – Policija ga otkrila
29/07/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje te se sumnja da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U subotu, 18. srpnja, u mjestu Donja Motičina, počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao motornu pilu, bicikl i dva šteneta pasmine „Njemački špic“. Vlasnici 60-godišnjoj hrvatskoj državljanki prouzročena je materijalna šteta veća od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao gorivo

U vremenu od 27. do 28. srpnja, od 12 do 9,20 sati, kod mjesta Jagodnjak, nepoznati počinitelj provalio je u poslovni objekt te iz sustava za navodnjavanje ukrao oko 500 litara diesel goriva. Pravnoj osobi iz Darde nastala je materijalna šteta veća od četiri tisuće kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

U vremenu od 27. na 28. srpnja, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj je iz zajedničke prostorije stambene zgrade ukrao bicikl. Vlasniku 42-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Branjinog Vrha nastala je materijalna šteta veća od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira i Đakova dogodila se po jedna prometna nesreća.

 

Događaji iz prometa

Jučer, 28. srpnja, u 19,55 sati, u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je u zadnje 3 godine 4 puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.