U Dječjem vrtiću Zvončić Našice pripremaju i objavljuju brojne edukativne materijale za mališane
16/04/2020

Kako je ovo novonastalo vrijeme uzrokovano epidemijom koronavirusa promijenilo svakodnevne radne navike, susrete, druženja te provođenje zajedničkih aktivnosti mališana i odgojiteljica Dječjeg vrtića Zvončić Našice, djelatnice vrtića promišljale su kako bi vrijeme koje djeca provode kod kuće, sa svojim roditeljima, učinile sadržajnijim i bogatijim. Tako su vrijedne odgojiteljice i stručne suradnice počele pripremati i snimati različite aktivnosti i zanimljive sadržaje za najmlađe te ih objavljivati na stranicama dječjeg vrtića.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa stranicama vrtića mogu se pronaći brojni edukativni materijali, autentični radovi našičkih odgajateljica, snimljene vesele dramske improvizacije u kojima su male lutke oživjele u svijetu radosti i veselja, audio zapisi na kojima stručne suradnice i odgojiteljice djeci čitaju i pričaju priče od kojih svaka od njih nosi jednu lijepu poruku, video uradci za male kreativce te igre za djecu.

 

Isto tako, i psihologinja je pripremila materijale s aktivnostima za djecu koja u jesen polaze u prvi razred, materijale s aktivnostima za poticanje socijalne komunikacije te kako razviti pažnju kod djece, ali i savjete za roditelje i djecu tijekom pandemije koronavirusa.

 

Kako nam je rekla ravnateljica vrtića, magistra predškolskog odgoja Snježana Kanđera, pojedine skupine imaju i Viber grupe te Facebook grupe preko kojih se roditeljima daju informacije i preporuke za sadržaje i razne kreativne i tjelesne aktivnosti.

 

“Cilj je bio učiniti djeci ove dane što kvalitetnijim, što sadržajnijim te kako bi osjetili da mislimo na njih i u ovim trenucima. Jedva čekamo da ovo vrijeme uzrokovano koronavirusom prođe i da se naš vrtić napuni smijehom i veseljem naših mališana, ali do tada se moramo pridržavati mjera prevencije s ciljem zaštite zdravlja i naše djece i nas samih.” – rekla je ravnateljica Kanđera te naglasila kako su roditelji jako zadovoljni s ovakvim načinom rada te kako djelatnice smišljaju i pripremaju nove sadržaje za najmlađe.

[TheChamp-FB-Comments]