U čast doktoru Loliću postavljen portret na Odjel kirurgije
21/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Kao dodatnu potvrdu njegovog rada u bolnici, ali i u Našicama, osim Nagrade Grada Našica za životno djelo, dr. Božidaru Loliću sada je odana počast i u bolnici. Tako je u uredu ravnatelja Opće županijske bolnice predstavljen portret liječnika, te pločica s imenom, koji će biti postavljeni na Odjelu kirurgije. Portret je naslikao Srečko Perković, od kojeg je i krenula inicijativa ovog obilježavanja doktorova rada, jer on je, kao i stotinama našičana i Srečku spasio život. O radu i djelovanju dr. Lolića progovorili su i ravnatelj Hrvoje Šimić, dr. Samir Haj Barakat te članovi obitelji doktora Lolića.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARavnatelj bolnice Hrvoje Šimić rekao je da je doktor Lolić ostavio velik trag u našičkoj bolnici i za vrijeme Domovinskog rata, ali i kroz sve godine rada.

„U ime Opće županijske bolnice zahvaljujem se gradonačelniku Josipu Miletiću i predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi te Srečku Perkoviću na inicijativi i ideji koja je proizašla prije nekih 8 mjeseci za odavanje počasti dr. Loliću te zahvala svima na nedavno uručenoj Nagradi Grada Našica za životno djelo. Dr. Lolić ostavio je veliki trag u našičkoj bolnici, od samih početaka bio je jedan od stupova bolnice, jedan od ljudi koji su u vrijeme Domovinskog rata dali veliki doprinos, mislim da će ovo biti i hrvatskim braniteljima jedna velika zahvala. Također, doktor je i nakon tog vremena, do zadnjih dana svog života bio na usluzi 24 sata. On nekada nije ni odlazi iz bolnice nego je ovdje boravio i po nekoliko mjeseci.” – rekao je ravnatelj bolnice.

Voditelj našičke kirurgije doktor Samir Haj Barakat rekao je da cijenjeni doktor još uvijek živi kroz ruke koje je on podučavao.

,,Uvijek su emocije kada su ovakva zbivanja pomiješane, to je prvenstveno tuga. To je čovjek koji nam nedostaje, bio je veliki humanista, prijatelj, a po tome i liječnik. Sve nas, koji smo bili njegovi učenici, prvenstveno je učio da budemo humanisti i da volimo ljude, a on je prvi to svojim djelovanjem pokazivao. On je živio 24 sata za bolnicu i bio je uvijek tu za pacijente i kolege kojima je znao dati konstruktivan savjet, a oni nam i danas nedostaju. Drago mi je da se na ovakav način možemo prisjetiti kakvi moramo biti i koliko trebamo dati svojim pacijentima, a to znači dati sve.” – rekao je dr. Haj Barakat koji je istaknuo da je doktor svojim djelovanjem i radom zaslužio Nagradu za životno djelo.

Srečko Perković posebno je ponosan na ovaj portret dr. Loliću koji je ističe trebao pokloniti dr. Loliću osobno no nažalost smrt ih je u tome spriječila.

„Spasio je u našičkom kraju na stotine života, a među ostalima i moj. Osjećao sam potrebu, još za njegovog života napraviti mu portret, no smrtna nas je omela u tome. Zahvaljujem mu još jednom, a ova nagrada je simbol svim zaposlenima u Općoj županijskoj bolnici zaslužili Nagradu za životno djelo.- istaknuo je Srečko Perković.

U ime obitelji, na nagradi i portretu, od srca se na velikoj podršci pogotovo u vrijeme kad je bio bolestan, zahvalila Dijana Majer.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji