Hrvoje Tržić o ekspediciji života
06/11/2019

Preplatite se
TV Našice

Planinarski tjedan započeo je misom u organizaciji Sekcije sv. Bernarda u kapelici Mauzoleja Pejačevića za preminule planinare, te paljenjem svijeća kojima su odali počast planinarima. I ove godine tjedan posvećen planinarima u organizaciji je Planinarskog društva “Krndija” Našice, a prvo od tri središnja sadržaja bilo je predavanje Hrvoja Tržića, predsjednika PK Krndija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja okupilo se nekoliko desetaka zainteresiranih sugrađana, jer ipak je ovo bila priča jednog velikog životnog uspjeha. Predavanje “Ekspedicija na Elbrus – Rusija 2019.” započelo je kratkim uvodom ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak, koja je glavnu riječ predala Tržiću, iskusnom planinaru i jednom od dvojice Našičana koji su osvojio Elbrus – najviši vrh Europe, visok 5.642 mnv.

On je to ostvario zajedno sa Silvijom i Ratimirom Čajkom – članovima HPD-a Sokolovac Požega koji su također bili nazočni predavanju. Na ekspediciju života u Rusiju, podsjećamo, krenuli su 5. kolovoza, a prije uspona odradili su aklimatizacijske uspone kako bi se priviknuli na uvjete koji vladaju na jednoj od najhladnijh planina na svijetu uz druge mnogobrojne opasnosti, koje je na ovom predavanju kroz fotografije i anegdote prenio okupljenima.

Foto: ustupljene fotografije

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji