Tradicionalni turnir u Gabrilovcu
17/08/2019

Tradicionalni turnir u Gabrilovcu

Preplatite se
TV Našice

Već dvadesetak godina održava se tradicija okupljanja mještana u jednom dijelu Đurđenovca, poznatom kao Gabrilovac. Tamo se odigrava malonogometni turnir, a u zadnje tri godine dan prije turnira, održava se Čobanijada. Sve ovo u organizaciji je članova MNK-a PSC Đurđenovac, a s nama je pričao Tomislav Blažević predsjednik malonogometnog kluba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Turnir se održava posljednjih 20 godina, a njime želimo potaknuti međusobno druženje mještana Gabrilovca ,ali i okolnih mjesta. Od prije nekoliko godina on je postao i memorijalni turnir za prerano preminulog Danijela Čačića Čaju.” – rekao je Blažević.

Ove godine svoje je snage odmjerilo 9 ekipa, a najbolji su se, pak, pokazali nogometaši iz ekipe AID i prijatelji, drugi su bili Delmar 1 a treći ekipa Delmar 2. Ove godine natjecalo se nešto manje nego godinama prije kad ih se znalo skupiti i 19. Razlog je ističu organizatori iseljavanje, no bez obzira na to posjetitelja je svake godine sve više.

Tako su odlučili produžiti Memorijal, organizacijom Čobanijade dan uoči turnira. Kotizacija za sva natjecanja je besplatna, a ekipe su dobile po 5 kilograma mesa. Nakon kuhanja čobanac je bio podijeljen okupljenima bez ikakve naknade.”Razlog dobre posjećenosti krije se u dobroj atmosferi, no ipak svemu najviše doprinosi tradicija. “- dodaje Blažević. Osim za starije, organizatori su se pobrinuli za djecu pa zadnjih desetak godina imaju i besplatan tobogan za napuhavanje.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji