Tim Crvenog križa Našice pomaže na potresom pogođenom području
21/01/2021

Timovi Hrvatskog Crvenog križa od prvog dana su na terenu gdje su i doživjeli razorniji potres te su odmah potom pružali pomoć stradalim ljudima te sudjelovali u evakuaciji stanovništva. Trenutno je na terenu 250 volontera i djelatnika. Broj volontera se smanjuje u odnosu na prve dane nakon potresa s obzirom na poslagivanje sustava i koordinaciju svih pomoćnih službi na terenu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATreći je dan tima Crvenog križa Našice na potresom pogođenom području. Ekipa je raspoređena i cjelodnevno sudjeluje u obilasku terena, sortiranju donacija, pripremanju paketa te koordinaciji volontera. Sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, HCK podsjeća kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja na terenu prijave u bazu volontera Hrvatskog Crvenog križa dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.

Osobe koje žele volontirati na područjima pogođenima potresom mogu se javiti u tamošnja Gradska društva Crvenog križa. Kontakti društava dostupni su na linku. Svim građanima i tvrtkama koje će se odazvati pozivu za pomoć stradalom stanovništvu, Hrvatski Crveni križ od srca zahvaljuje.

 

 

Izvor: Hrvatski Crveni križ i Crveni križ Našice