Teško ozlijedio dvije osobe
26/11/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 25. studenog, oko 13,20 sati, u Valpovu, u obiteljskoj kući 20-godišnji hrvatski državljanin oštrim je predmetom zadao više ozljeda po tijelu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina i 51-godišnje hrvatske državljanke. Ozlijeđenim osobama pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su im liječnici konstatirali teške tjelesne ozlijede. Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske obavili su očevid na mjestu događaja. Brzom intervencijom policijskih službenika 20-godišnji hrvatski državljanin je uhićen te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrali noževe

U petak, 6. studenog, u Valpovu, nepoznati počinitelji su iz trgovačkog centra ukrali noževe, dijelove uređaja za preradu mesa te dijelove za motorne pile. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 20 000 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđene, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira tri prometne nesreće.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 25. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 2 osobnog automobila i 1 teretnog automobila.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,15 sati, u Osijeku, u Ulici Andrije Hebranga kada je u prometu zaustavljen vozač teretnog automobila 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.