Teške krađe
22/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske tijekom noći, sa 18. na 19. srpnja, nepoznati je počinitelj na gradilištu tvrtke u Belišću provalio u kontejner tvrtke i ukrao motornu pilu. Materijalna šteta iznosi više stotina kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU vremenskom periodu od 14. do 20. srpnja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Osijeku iz koje je ukrao zlatni nakit čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od više desetaka tisuća kuna.

Tijekom noći sa 20. na 21. srpnja nepoznati je počinitelj u Forkuševcima provalio u metalni kontejner trgovine iz kojeg je ukrao više od 15 gajbi piva i nekoliko boca vina čime je tvrtki pričinjena materijalna šteta u iznosu većem od tisuću kuna.

U jutarnjim satima 21. srpnja nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Osijeku iz koje je ukrao više od tri tisuće kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima dostavljene su kaznene prijave.

 

Ukrali bicikle

Tijekom jutra, 21. srpnja, iz podruma stambene zgrade u Osijeku nepoznati je počinitelj ukrao dva bicikla čime je vlasnicima, 33-godišnjem i 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od pet tisuća kuna.

U vremenskom periodu od 20. do 21. srpnja ispred stambene zgrade u Osijeku nepoznati je počinitelj ukrao bicikl. Vlasniku, 46-godišnjem hrvatskom državljaninu, nastala je materijalna šteta u iznosu većem od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su posebna izvješća.

Ukrao nadzornu kameru

Nepoznati je počinitelj 18. srpnja u popodnevnim satima sa škole u Osijeku ukrao kameru video nadzora i oštetio zaštitne poklopce i stalke na četiri rasvjetna tijela. Materijalna šteta iznosi više od osam tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Brusilicom zapalio slamu

U petak, 19. srpnja, oko 11 sati u krugu tvrtke u Donjem Miholjcu tijekom radova brusilicom na metalnoj konstrukciji uslijed iskrenja zapalila se bala slame. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac. Požarom je nastala materijalna šteta u iznosu više stotina kuna.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devetnaest prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća dvije su osobe teže, a pet osoba su lakše ozlijeđene. Preostalih trinaest nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Dvanaest prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, po dvije na području Belog Manastira, Đakova i Našica dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Belišća.

Na području PU osječko-baranjske u prometu je evidentirano 20 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (16 vozača osobnih automobila, 2 vozača mopeda, 1 vozač motocikla i 1 vozač bicikla ).

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 20. srpnja u 19,20 sati u Đakovu, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,84 grama po kilogramu. Vozač je sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dana 19. srpnja u 23,15 sati u Josipovcu Punitovačkom, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,47 grama po kilogramu. Vozač, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dana 21. srpnja u 13,05 sati na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica), dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 28-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,62 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji