Teške krađe provaljivanjem
18/04/2019

Teške krađe

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći sa 16. na 17. travnja nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Beketincima. Počinitelj je ukrao više stotina kutija raznih cigareta. Nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANepoznati je počinitelj, između 2. i 17. travnja, provalio u nenastanjenu kuću u Strossmayerovoj ulici u Čepinu. Ukrao je više komada litara raznih preparata za zaštitu bilja i nekoliko stotina kilograma sjemenskog kukuruza te nekoliko desetaka kilograma sjemenskog suncokreta. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Ukraden bicikl

Nepoznati je počinitelj, početkom travnja, u Ulici Ivana Gorana Kovačića ukrao nevezani bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Lažno prijavio kazneno djelo

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela. Mladić je 16. travnja policiji lažno prijavio da su u večernjim satima dva nepoznata počinitelja na Šetalištu kardinala Franje Šepera u Osijeku nad njim počinila razbojništvo i uzela mu nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje i Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji