Teške krađe provaljivanjem
05/03/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječke – baranjske između 3. i 4. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u pušnicu i šupu obiteljske kuće u Branjin Vrhu iz kojih je otuđio razni alat i suhomesnate prerađevine pričinivši vlasniku materijalnu štetu od više tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIzmeđu 2. i 4. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u ured tvrtke u Josipovcu te iz alatnice otuđio razne električne alate pričinivši materijalnu štetu vlasniku tvrtke od više tisuća kuna.

U jutarnjim satima, 4. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Osijeku i ukrao nakit čime je vlasnici pričinio štetu od više od tisuću kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Oštećenje uslijed nevremena

Dana 5. ožujka oko ponoći uslijed jakog vjetra došlo je do oštećenje krovišta stambene zgrade u Đakovu u ulici Vijenac kardinala Alojzija Stepinca. Tom prilikom četiri limene ploče pale su na parkiralište ispred zgrade i oštetile četiri vozila i jedan rasvjetni stup dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

 

Pronašao bombu i streljivo

Oko 12 sati 5. ožujka u kanalu na dijelu ceste od Bijele Loze prema Budimcima djelatnik tvrtke pronašao je ručnu bombu M-75 i 35 komada streljiva.

Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo bombu i streljivo.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Osam nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, četiri na području Đakova te jedna prometna nesreća dogodila na području Donjeg Miholjca

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata zatečena su 3 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u večernjim satima u Belom Manastiru kada je zaustavljen 58-godišnjak koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,82 grama po kilogramu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji