Našički tamburaški orkestar nastupio u Beču i Šopronu
08/07/2019

Našički tamburaški orkestar nastupio u Beču i Šopronu

U Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču u sklopu proslave Dana državnosti održao se koncert za veliki broj predstavnika hrvatskih i gradišćansko – hrvatskih udruga i njihovih austrijskih prijatelja. Proslavu su uveličali izvanredni mladi tamburaši Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ iz Našica, uz soliste i sigurno dirigentsko vodstvo ravnateljice glazbene škole Marine Kopri i Deana Koprija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANakon himne u izvedbi sopranistice Josipe Bainac i prigodnog obraćanja veleposlanice dr. sc. Vesne Cvjetković, nastavljen je prigodan program skladbi klasične glazbe, domoljubne i zabavne glazbe. Svi solisti – učenik i violinist Jakov Drozdek, sopranistica Josipa Bainac, klarinetist profesor Ivan Krajačić, vokalna solistica profesorica Kristina Brkić, violinisti Ivana Duvnjak i Kiril Naumov – dobili su veliki pljesak i posebne pohvale. Nakon raznovrsnog i bogatog glazbenog programa, ugodnoj atmosferi prijema doprinijela je i ponuda hrvatskih specijaliteta.

U nedjelju, 30. lipnja, tamburaški je orkestar nastupio na 18. Hrvatskim danima u Šopronu na kojima našičani gostuju već godinama i uvijek su lijepo primljeni. Koncert se održao u lijepoj dvorani Kulturnog i konferencijskog centra “Ferenc Liszt” u Šopronu. Uz sve obveze voditelji su uspjeti učenicima pokazati ljepote dvaju gradova europskih srca kulture. 

Pročitajte još