Svojim doprinosom pomozite zaštititi ljude rizične skupine
26/03/2020

Vlasti i nadležni i dalje savjetuju da ostanemo u svojim domovima i ne izlazimo osim u slučaju nužde. Tome pridonosi i mogućnost dostave koju su neke trgovine uvele s ciljem zaustavljanja i sprječavanja širenja zaraze. Neke trgovine imaju i pakete sa određenim namirnicama za koje smatraju da su nužne svakom pojedincu, a ponegdje možete naručiti i namirnice koje nisu u paketu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMnogi naručuju potrebne proizvode kako se ne bi izlagali riziku, no oni stariji sugrađani koji spadaju u rizičnu skupinu većinom ni ne znaju kojim putem naručivati namirnice. Zato učinite dobro djelo i izađite im u susret. Naručite namirnice za starije osobe koje poznajete i pošaljite ih na njihovu adresu. Također, osigurajte im potrebna higijenska sredstva, sapune, dezinficijense i sve ostalo što ih može zaštititi od zaraze. To je veliko djelo za stare i nemoćne koji se boje izaći i otići u trgovine, a koji to ustvari ne bi ni smjeli.

Ako trgovina u vašoj blizini ipak nema mogućnost dostave, odite osobno i kupite ono što mislite da je potrebno. Vaša velikodušnost obradovat će ljude kojima pomognete, a vama će olakšati trenutnu situaciju jer će vas učiniti zadovoljnima i ponosnima. Ne razmišljajte sebično i obratite pažnju na potrebite, jer ovo je vrijeme kada se trebamo držati zajedno. Naučimo dobrovoljno pridonositi zaustavljanju ove pandemije i zaštiti ljudi oko nas.

Foto: ilustracija