Svečana sjednica Općinskog vijeća Đurđenovac
16/03/2019

Svečana sjednica Općinskog vijeća Đurđenovac

Preplatite se
TV Našice

U povodu Dana općine Đurđenovac, koji se slavi 19. ožujka na blagdan sv. Josipa, jučer je, nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen obilježja ispred zgrade Općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća brojnim gostima, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, društvenog, političkog i gospodarskog života, civilnih udruga i vijećnicima, pozdravnim govorom obratio se, u ime domaćina, predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Abičić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAO radu u protekloj godini govorio je načelnik Hrvoje Topalović, istaknuvši kako je 2018. bila uspješna za Općinu Đurđenovac, u mnogim segmentima, a ponajviše u financijskoj konsolidaciji, realizaciji velikog broja projekata te pripremi dokumentacije za projekte koji će uslijediti u ovoj godini.

“Na području općine Đurđenovac, izgrađeno je 10-tak kilometara pješačkih staza, a izgradnjom upravne i upravljačke zgrade na novom vodocrpilištu u vrijednosti 1,2 milijuna kuna, završena je jedna cjelina po pitanju vodoopskrbe. U tijeku je izgradnja ceste Krčevina – Beljevina u vrijednosti 8,1 milijun kuna za koju smo iz Europske unije osigurali 7,3 milijuna kuna, iz Osječko – baranjske županije 500.000 kuna, a ostatak sredstava iz općinskog proračuna.

Projektiramo urbanističko – arhitektonsko uređenje središta Đurđenovca za što smo iz sredstava EU osigurali 350.000 kuna – kazao je načelnik Topalović, dodajući kako su se uređivala i groblja te mjesni domovi. Prema riječima načelnika Topalovića, plan razvoja je izgradnja pročistača i kompletnog kanalizacijskog sustava. ‘’Projekt je podijeljen u 13 faza i ako sve bude u redu već u drugom dijelu očekujem početak radova na izgradnji kanalizacije, što će predstavljati najveći projekt u povijesti Općine, koji je procijenjen na čak 130 milijuna kuna’’, istaknuo je načelnik Topalović.

Čestitku za Dan općine i na postignutim rezultatima domaćinima su uputili izaslanik predsjednika Vlade Andreaja Plenković, zamjenik osječko – baranjskog župana, dožupan Goran Ivanović te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Andrakovića, saborski zastupnik Domagoj Mikulić.

Na svečanosti su nazočili i počasni građani Općine Đurđenovac, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić i jedan od tvoraca prvog hrvatskog Ustava Vladimir Šeks, predstavnici Grada Našica i načelnici susjednih općina. U prigodnom glazbenom programu nastupio je zbor Župe sv. Josipa u Đurđenovcu, KUD ‘’Đurđenovac’’, KUD ‘’Jasen’’ Šaptinovci i KUD ‘’Zagorci’’ Beljevina.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji