Cijene održavanja automobila – svakodnevno i kemijsko čišćenje iznutra
11/08/2019

Preplatite se
TV Našice

Osobni automobil osnovno je prijevozno sredstvo gotovo svakog čovjeka. Izvana, automobil je lako oprati sa malo šampona i vodom. Ali što je s unutarnjim pranjem? Je li vaš automobil čist ako ga samo usisate i obrišete prašinu?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASvakodnevno ili ručno čišćenje

Samo usisavanje nije dovoljno da bi vaš auto bio uredan. Potrebno je i obrisati prašinu sa sjedala, očistiti gume za noge te klimatizacijske rešetke. Popis zadataka za čišćenje automobila iznutra čini se malen, ali to je posao koji traje i do nekoliko sati. Sredstva za čišćenje auta nisu jeftina, ali trebala bi biti efikasna i učinkovita. Za svaku stavku postoji određeno sredstvo za čišćenje: plastika, lim, guma, prozori i sjedišta. Cijene tih sredstava vrte se od četrdeset do čak dvjesto kuna, ovisno o marki i količini proizvoda u jednom pakiranju. Jeftina sredstva za pranje unutrašnjosti automobila ne samo da nisu učinkovita, nego su čak i puno štetnija za vaše zdravlje.

Danas mnoge praonice nude usluge čišćenja osobnih automobila iznutra, kao i određenih dijelova automobila.

Kemijsko čišćenje

Dok jedni vole da ugodno miriše, drugi biraju dubinsko čišćenje kao učinkovitije rješenje. Dok kod kuće koristimo proizvode za sjaj i miris, u kemijskim čistionicama koriste se profesionalna sredstva za čišćenje, koja čiste tvrdokorne i stare mrlje, te izvlače prašinu i prljavštinu iz unutrašnjosti vašeg auta. Cijene usluge kemijskog čišćenja nisu niske, a kreću se od 250 do 500 kuna, te ovisno o intenzitetu čišćenja, ponegdje i više. Profesionalna sredstva za čišćenje sadrže kemikalije koje ne samo da čiste unutrašnjost vašeg auta, već i ubijaju bakterije te za sobom ostavljaju dugotrajan i ugodan miris.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji