Svadba u Našicama nije žarište koronavirusa
01/08/2020

Zbog izjava i napisa u nekim medijima kako je održana svadba u Našicama žarište koronavirusa, točnije svadbena svečanost održana u jednoj našičkoj svadbenoj sali, te velikog broja upita zabrinutih sugrađana, kontaktirali smo vlasnika sporne sale.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANaime, vlasnik sale tvrdi kako se u Našicama na svadbi nitko nije zarazio, niti je itko od zaraženih po njegovom saznanju, nazočio slavlju. Kako dalje navodi, čuo je kako su se u Cerni, odakle je mladoženja, održavale momačke, djevojačke, a i druge svadbe s velikim brojem uzvanika te kako su se neki zarazili upravo na tim slavljima. Uzvanici sporne svadbe koji su imali simptome, kako tvrdi vlasnik sale, nisu uopće prisustvovali slavlju u Našicama. Isto tako, a vezano uz tvrdnju kako je svadba prebačena u našičku salu, jer mladenci nisu mogli održati svadbu u Vinkovcima zbog epidemioloških mjera, vlasnik sale tvrdi kako je ova svadba dogovorena prije više od godinu dana. 

Moramo napomenuti kako prema zadnjim službenim podacima iz Našica nema oboljelih osoba, a osobe koje su bile prije zaražene nisu povezivane s svadbama. Kako ističe vlasnik dvorane za svatove, vijest da su Našice novo žarište koronavirusa unijela je strah kako među ljude u Našice, Slavoniji, a ujedno nije dobra, jer organizatorima proslava donosi velike neugodnosti, pa i štetu.


[TheChamp-FB-Comments]