Stožer poziva građane na odgovorno ponašanje na javnim okupljanjima, krizmama, svatovima
18/09/2020

Tijekom narednog vikenda na području Osječko – baranjske županije održat će se 17 (najavljenih) javnih okupljanja, u mnogim župama zakazane su krizmene svečanosti, a organizirano je i više svadbenih svečanosti. Tim povodom na danas (18. rujna 2020. godine) održanoj sjednici Stožer civilne zaštite Osječko – baranjske županije pozvao je sve građane, osobito organizatore okupljanja i pružatelje usluga, na striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Kako je rečeno, epidemiološka situacija na području županije je trenutno pod kontrolom, međutim koronavirus je i dalje prisutan, pa bez savjesnog i odgovornog ponašanja svih građana vrlo lako može doći do njegova širenja, a time i zdravstvenih i drugih posljedica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa sjednici su naravno razmatrani aktualni podaci o epidemiji koronavirusa na području Osječko – baranjske županije. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko – baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je ukupno 299 uzoraka od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Novozaražene osobe imaju prebivalište u gradovima Osijek i Donji Miholjac te na području općina Podgorač, Semeljci i Strizivojna.

 

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 17 pacijenata oboljelih od COVID-19, a jučer je jedna osoba preminula (žena iz Osijeka, rođena 1941. godine, uz COVID-19 imala je i više kroničnih oboljenja). U zadnja 24 sata epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 19 kontakata novopozitivnih osoba, a pod tom mjerom na području Osječko – baranjske županije trenutno je 356 osoba. Policija je obavila 17 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

[TheChamp-FB-Comments]