Stožer Grada Našica raspravljao o vrlo važnim temama uoči državnog blagdana i trenutne situacije vezane uz korona virus
06/04/2020

Večeras je održana šesta sjednica Stožera civilne zaštite grada Našica na kojoj su svi članovi Stožera podnijeli izvješća vezano uz učinjeno i sve ono što bi se u naredno vrijeme trebalo učiniti u svrhu sprječavanja daljnje zaraze koronavirusom. Raspravljalo se o aktualnoj situaciji koja je na području grada Našica trenutno zadovoljavajuća te o tekućoj problematici kršenja mjera samoizolacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Kako je rekao dr. Hrvoje Šimić, trenutna situacija na području našeg grada je stabilna što se tiče broja zaraženih osoba. Brojimo 4 oboljele osobe od koronavirusa, jedan pacijent je hospitaliziran, a troje se nalazi u kućnoj samoizolaciji. Mjere samoizolacije se poštuju i pacijenti su nadzirani od strane policije, epidemiologa te obiteljskog liječnika. U bolnici se provode sve mjere zaštite nužne za očuvanje zdravstvenog sustava te mjere Nacionalnog stožera koje su rezultirale dobrom situacijom u Našicama.

„.Upozorio bih sve poslodavce i one koji rade u trgovačkim lancima da postrože higijenske mjere prilikom ulaska, jedna osoba neka bude zadužena za korištenje dezinficijensa na svim ljudima koji ulaze u trgovinu. Prilikom biranja voća i povrća neka se koriste jednokratne rukavice, prilikom plaćanja također se treba voditi računa o higijenskim mjerama.”- osvrnuo se na rad trgovina dr. Hrvoje Šimić.

 

Gradonačelnik Josip Miletić je pohvalio sve sugrađane koji se pridržavaju svih propisanih mjera, no, nažalost naglasio je kako ima i pojedinačnih slučajeva kršenja samoizolacije, ali se oni u suradnji s policijom uspješno rješavaju.

„Poslao bih poruku neka svi ostanu doma i neka se pridržavaju svih propisanih mjera kako bi naš grad ostao jedno sigurno utočište svima nama. Apelirao bih na sve, s obzirom da je lijepo vrijeme vani da se ne druže grupno. Ukoliko i boravite u prirodi ili svom voćnjaku, to je dozvoljeno, ali grupna okupljanja nikako nisu nešto što je poželjno i nešto što se smije činiti.” – rekao je gradonačelnik te pohvalio rad svih djelatnika bolnice, policije, Javne vatrogasne postrojbe, gradskih poduzeća, Gradske uprave, Stožera, svih onih koji brinu da grad neometano funkcionira te posebno djelatnicima u privredi koji svakodnevno odlaze na posao.

Gradonačelnik Josip Miletić se osvrnuo i na rad našičke tržnice te je rekao kako su danas priredili sve ono što bi tržnica trebala zadovoljavati, a što nam je proslijeđeno iz Nacionalnog stožera te se nadaju skoroj odluci Nacionalnog i Županijskog stožera te otvaranju tržnice. Gradonačelnik je rekao kako će o svemu više sugrađani biti uskoro obaviješteni.

 

Ivica Bukvić, načelnik policijske postaje Našice također se obratio svim sugrađanima kako policija svakodnevno nadzire zabranu napuštanja prebivališta te kontrolira mjere samoizolacije.

„Molio bih sve one građane koji dolaze za uskršnje blagdane iz inozemstva da se pridržavaju svih onih uputa koje će dobiti na granici prilikom dolaska. Mjere samoizolacije se trebaju ozbiljno shvatiti. Nažalost, postoje osobe koje dolaze na naše područje i nisu disciplinirani kao naši građani te ne poštuju mjere samoizolacije- rekao je Ivica Bukvić te naglasio kako Ministarstvo unutrašnjih poslova i mnoge druge službe tipa liječnici, ljekarnici imaju sve evidencije osoba koje trebaju biti u samoizolaciji te ih nadziru. Ukoliko utvrde kršenje tih mjera, prijavljuju se državnom inspektoratu, a kazne su velike.

„Apelirao bih i na vozače motornih vozila, koji su zamijetili da se manje kontrolira promet pa krše ograničenje brzine. U pojedinim ulicama se brzo vozi stoga smo postavili kameru i radimo nadzor brzine bez zaustavljanja.” – rekao je Ivica Bukvić i naglasio neka se ne iznenade neki sugrađani kada im kući stigne prekršajni nalog s velikim iznosom jer je snimljen veći broj prekršaja s velikim brzinama.

 

 

Pročitajte još