Što trebate znati ukoliko vam ističe osobna ili vozačka
08/04/2020

Kako bi što više građana ostalo doma u vrijeme epidemije koronavirusa te kako bi se umanjili socijalni kontakti kao i potreba za kontaktima sa službenim osobama u policijskim upravama, donesena je zakonska mjera produljenja roka trajanja izdanih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako svi građani kojima je istekla osobna, putovnica i vozačka dozvola ne moraju brinuti i mogu navedene dokumente produljiti kad prestane pandemija. Znači, osobna iskaznica koja je istekla, kao i putovnica te vozačka dozvola bit će valjani dok god traje epidemija.

 

Od dana kada se proglasi kraj epidemije, građani će imati rok od 30 dana u kojem će moći produžiti i zatražiti nove dokumente. Također, osobe koje su podnijele zahtjev, a nisu preuzele novu osobnu, moći će ju preuzeti 30 dana nakon epidemije. Osobne iskaznice izdavat će se samo u opravdanim slučajevima, a vozačke samo profesionalnim vozačima na način da građani trebaju prvo nazvati ili mailom poslati upit Policijskoj upravi.

 

Međutim, oni kojima je istekla registracija vozila, tehnički pregled i osiguranje, moraju to obaviti u rokovima iz razloga sigurnosti prometa na cestama odnosno nastojanja da u prometu sudjeluju tehnički pregledana i ispravna vozila.

Pročitajte još