Srednjoškolska knjižnica se od ponedjeljka otvara za maturante
30/05/2020

Knjižničarke Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Manuela Kojić i Sanja Kurucić obavještavaju učenike završnih razreda kako knjižnica SSIK  od 1. lipnja 2020. otvara svoja vrata. Učenici završnih razreda moći će vratiti posuđene knjige bez naplaćivanja zakasnine te će moći posuditi knjige za potrebe Državne mature. U prostor knjižnice moći će se ulaziti uz strogo pridržavanje zaštitnih mjera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako navode knjižničarke, pri dolasku svi učenici moraju se javiti knjižničarki koja razdužuje posuđenu građu, a građa se odmah odlaže na posebno označeno mjesto. Traženi naslov mogu zatražiti od knjižničarke na pultu, no za pretraživanje građe mogu koristiti i on-line katalog knjižnice. Putem e-maila ssikknjiznica@gmail.com i Facebook stranice knjižnice, mogu zatražiti željenu knjigu, a zatim će knjižničarke pripremiti traženu građu, po koju će učenik moći doći u dogovoreno vrijeme.

 

Osim usluge vraćanja i posudbe građe, učenici će moći koristiti i čitaonicu, uz mogućnost korištenja računala. Knjižničarke će voditi računa o dozvoljenom broju korisnika unutar knjižnice te o pridržavanju prostorne udaljenosti od 2 metra. Učenici ostalih razreda knjige će moći vratiti na početku sljedeće školske godine, također bez naplaćivanja zakasnine.