Snježana Marod dobitnica Nagrade Grada Našica
14/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Svestrana i empatična Snježana Marod već 25 godina svoj život podređuje drugima i za to je napokon dobila čak dva priznanja. Prije manje od mjesec dana Snježana je dobila Nagradu Osječko – baranjske županije za socijalnu skrb, a u srijedu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena joj je i Nagrada Grada Našica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam primila ovu nagradu. Teško je biti neskroman nakon toliko godina predanog rada u involviranju branitelja.” – rekla je Snježana Marod, predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istaknula je da je najteže bilo na samom početku, kada je pokušala pomoći bar savjetom i razgovorom, a sada pomaže i na druge načine – pravno i financijski. Snježanin suprug Slavko poginuo je 1991. u oslobađanju vojarne u Našicama, a nedugo nakon njegove pogibije ona se zaposlila u Uredu za obranu Našice kao koordinator za skrb o hrvatskim braniteljima.

Svoj radni odnos zaključila je na mjestu referenta za poslove branitelja u Uredu državne uprave u Osječko – baranjskoj županiji – Ispostavi Našice i nastavila raditi na dobrobiti stradalnika Domovinskog rata, kao i hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Snježana je trenutno nositeljica organiziranja obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, a posebno 21. rujna, Dana oslobođenja od tzv. JNA u gradu Našicama, i 19. listopada – Dan osnutka 132. brigade HV-a. Pokrenula je brojne projekte vezane uz Domovinski rat – spomenicu za poginule pripadnike postrojbi našičkog kraja, izložbu ratnih fotografija 132. brigade te snimanje filma, a sljedeća je aktivnost izrada monografije o 132. brigadi. Marod je bila angažirana i u nastanku spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska u Našicama i ploče s imenima poginulih u župnoj crkvi.

„ Iako je rad na ovom polju vrlo zahtjevan i emotivan, mišljenja o ratu su se s godinama mijenjala. U vremenima nakon rata o tome se pričalo s više digniteta nego danas.” – zaključila je Marod, istaknuvši da za svoj rad i motivaciju zahvaljuje svim braniteljima.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji