Smrtno stradao u požaru u Đurđenovcu
17/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko baranjske jučer, 16. rujna, oko 21,45 sati, izbio je požar u stanu u Đurđenovcu, u kojem je smrtno stradao vlasnik 67-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci. Nakon obavljenog očevida, tijelo preminulog prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek gdje će se naknadno obaviti obdukcija. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrepravio startni pištolj

U petak 11. rujna, u Beljevini, pretragom doma vlasništvo 49-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađen je i oduzet prepravljeni startni pištolj. Protiv 49-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljena izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Za počinjenje kaznenog djela nedozvoljena izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari zapriječena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

Ukrao moped

U noći s 14. na 15. rujna, u Osijeku, s parkirališta trgovačkog centra, 19-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka ukrao je moped vlasništvo 26-godišnje hrvatske državljanke iz Viljeva. Također je na istom parkiralištu provalio u parkirani osobni automobil vlasništvo 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka, iz kojeg nije ništa ukrao. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Krađa poljoprivrednih uređaja

U periodu od 14. kolovoza do 4. rujna ove godine, u Antunovcu, iz skladišnog prostora dvorišta, vlasništvo tvrtke iz Osijeka, nepoznati počinitelj ukrao je motorni trimer i četiri rotora s priključkom za branje kukuruza. Pravna osoba oštećena je za više od 40 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Pronađena minsko – eksplozivna sredstva

Jučer, 16. rujna, oko 10 sati, u šumskom predjelu „Jagodnjačke šume“ u blizini mjesta Jagodnjak, građanin je pronašao kućište motora raketnog bacača. Oko 11,35 sati, u Antunovcu te oko 13 sati, u poljskom predjelu „Priviš“ u blizini mjesta Feričanci, građani su pronašli dva topnička zrna kalibra 76 milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pronađena minsko – eksplozivna sredstva je na siguran način izuzeo s mjesta pronalaska.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je teško i jedna lako tjelesno ozlijeđena, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belišća dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna na području Osijeka.

 

Vozio automobil bez vozačke i s 2,21 promila

Jučer 16. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 8 vozača (4 vozača osobnog automobila i 4 vozača bicikla) kojima je evidentirana nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 14,30 sati, na državnoj cesti broj 34, između Petrijevaca i Josipovca, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 51-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,47 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativna prekršajna boda.

 

U 1 sat, u Šaptinovcima, u nadzoru prometa zaustavljen je 30-godišnji hrvatski državljanin iz Šaptinovaca koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,21 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.