Slavonski planinarski put u jednom dahu
08/11/2019

Preplatite se
TV Našice

Završetak sadržajnog dijela Planinarskog tjedna upotpunilo je predavanje mladog bračnog para Nikoline i Ante Tomić koji su Slavonski planinarski put u dužini od 320 kilometara uspješno prehodali. Svoj pothvat nazvali su „Naš SPP u jednom dahu”, a za okupljene posjetitelje u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice progovorili su o samoj odluci, motivaciji, pripremama te naravno dogodovštinama sa puta, a pokazali su im i „kratki” film o njihovom pothvatu. Uvod u predavanje održala je Melita Husnjak iz Zavičajnog muzeja Našice koja je riječ prepustila Tomićima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Dojmovi su se nakon nekog vremena ponovno podigli, jer smo zbog predavanja ponovno pregledali fotografije i emocije su samo izvirale. Vidi se i na slikama da smo bili napaćeni, no bez obzira na to ostaje nam osjećaj zadovoljstva. Slavonski planinarski put odabrali smo jer nam je cilj bio prvo upoznati svoje „dvorište”. Nedavno smo se priključili planinarima pa smo odlučili za svoji prvi pothvat upoznati svoju okolinu, bez obzira što su nam privlačne i ekspedicija izvan zemlje. Nismo mi svjesni kakvih sve ljepota ima kod nas.” – rekla je Nikolina i sa puta istaknula vidike, te je naglasila da i kiša i drugi vremenski uvjeti imaju svoje čari u prirodi, no možda najviše dojmova na njih ostavili su ljudi koje su sretali putem i koji su im pomagali.

Podsjetimo Nikolina i Ante Tomić u svibnju su Slavonski planinarski put, najstariju, najdužu i najtežu hrvatsku planinarsku obilaznicu prehodali u 8 dana prešavši 5 planina i 320 kilometara. Istaknimo i to, da su oni prvi članovi Planinarskog društva Krndija kojima je to pošlo za rukom i nogom. Činjenica koja dovoljno govori o težini SPP- je ta da je tek 10- ak osoba u povijesti SPP-a od 1957. obišlo obilaznicu u jednom dahu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji