U Feričancima održana redovna sjednica Sportske zajednice Osječko – baranjske županije
18/07/2019

Od ove godine članovi Sportske zajednice Osječko – baranjske županije svoje redovne sjednice održavaju diljem županije s ciljem što bolje informiranosti o lokalnom razvoju sporta. Tako je ova 30. sjednica održana u Feričancima, a na njoj se predstavio sport našičkog područja. U Starom podrumu u Feričancima, sjednicu je otvorila i sve nazočne pozdravila predsjednica Zvjezdana Tuma Pavlov.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Cilj ovog decentraliziranog održavanja sjednica po lokalnim mjestima je vidjeti kako se stvari odvijaju u drugim zajednicama. Kad smo došli na ovo područje htjeli smo saznati što se sve radi u Gradu Našicama ali i u općini Feričanci. Ja sam posebice bila impresionirana koliko se ljudi u Feričancima trude kako bi uključili mlade u sport što nije često u tako malim zajednicama.” – rekla je Tuma Pavlov.

Uz članove Izvršnog odbora sjednici su nazočili i gradonačelnik grada Našica Josip Miletić, predsjednik RK NEXE Josip Ergović, dopredsjednik Sportske zajednice Grada Našica Marko Sertić te izaslanik načelnika Općine Feričanci i općinski vijećnik Zlatko Đuroković. Okupljenima je djelovanje Sportske zajednice Grada Našica, njen ustroj, članice, ali i mnogobrojne aktivnosti poput malonogometnog turnira, izbora najboljih sportaša te ovogodišnjeg domaćinstva Olimpijskog festivala dječjih vrtića predstavio Sertić. Više o planovima, trenutnom stanju u sportu te o brizi za najmlađe rekao je gradonačelnik Miletić.

„Zahvaljujem članovima izvršnog odbora na dolasku ovdje, ali i njihovoj financijskoj potpori zajedno sa županom Ivanom Anušićem. Danas smo se dotaknuli problema infrastrukture u sportu, no mi u Gradu baš na tom području pokušavamo puno toga napraviti tako u klubove na godišnjoj razini ulažemo više od 2 milijuna kuna. Najavljujem da ćemo u narednom periodu urediti i srednjoškolsko igralište gdje će biti postavljene sprave za vježbanje. A u Velikom parku u sljedećoj godini očekujemo velike radove na izgradnji sportskog terena na prostoru bivših teniskih terena.

Voljeli bismo u Našicama napraviti i jedan teren s umjetnom travom te urediti svlačionice na glavnom gradskom stadionu. U suradnji s Hrvatskim vodama dosta radimo i na uređenju jezera Lapovac koji ćemo, uvjeren sam, u narednom periodu osnažiti za sve rekreativne sportove. Do sada smo uložili 70 000 kuna u postavljanje novih klupa i stolova uz obalu.” – rekao je Miletić te dodao da Grad značajan napor ulaže u odgajanje djece u sportskom duhu.

Kao domaćin, ali i predsjednik najboljeg sportskog kolektiva Osječko – baranjske županije RK NEXE, nazočnima se obratio i Josip Ergović te istaknuo da je klub jedan od nositelja kvalitete sporta na području grada i županije.

„ Naš klub od 2006. igra kao prvoligaš i 11 puta za redom smo bili viceprvaci Hrvatske. U klubu osim profesionalnih sportaša i drugih zaposlenika trenira i više od 120 djece, na što smo vrlo ponosni.” – istaknuo je Ergović koji se zahvalio Sportskoj zajednici Osječko – baranjske županije, Gradu Našicama i Sportskoj zajednici Grada Našica na suradnji.


Više o razvoju sporta u feričanačkom kraju rekao je općinski vijećnik Zlatko Đuroković, koji je glavni fokus stavio na nogomet, ali i druge sportove koji su aktualni u općini. Sukladno mjestu održavanja sjednice glavni tajnik Dubravko Ižaković predložio je, u sklopu prijedloga raspodjele sredstava za ravnomjerni razvoj sporta na području Osječko – baranjske županije, da se po 5 000 kuna dodijeli sportskim zajednicama Grada Našica i Općine Feričanci te isti iznos RK NEXE za nabavku lopti za mlađe selekcije.

Na sjednici se još raspravljalo o programu ne plivača, kojih je prema istraživanju iz 2015. bilo čak 41% no velik je problem što se mladi niti ne pojavljuju na organiziranim tečajevima plivanja. U ovoj će se godini tako dodatnih 200 000 kuna uložiti u ovaj program, a svi se nadaju da će on postati i obvezni dio kurikuluma. Uz to predstavljen je Sportski godišnjak grada Osijeka i Osječko – baranjske županije. Po završetku sjednice za sve je nazočne upriličena degustacija vina Feravina te ručak.