Održana osnivačka skupština MO SDP Makloševac
02/02/2020

Preplatite se
TV Našice

Protekli petak je u Mjesnom domu Makloševac održana osnivačka konvencija Mjesne organizacije Makloševac s početkom u 20.00 sati. Uz mnogobrojne sumještanke i sumještane prisutni su bili i članovi Gradske organizacije SDP-a Našica koji su došli podržati ovu inicijativu vrijednih članova SDP-a koji su na prethodnim predsjedničkim izborima ostvarili pobjedu i izrazili želju za još jačim uključivanjem u rad stranke.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOd gostiju posebeno je veliki aplauz dobio bivši saborski zastupnik i predsjednik županijske skupštine gosp. Antun Kapraljević koji je upozorio na važnost borbe protiv korupcije koja svoje uporište ima baš tu, na lokalnom nivou, te važnost borbe protiv svih vrsta diskriminacije. Skupu su se obratile i potpredsjenice GO SDP Našice Biljana Kajgana Petričević i Anita Stanić Plemeniti, te kordinator za našički prsten Hrvoje Ostrički koji je na krilima dobrih rezultata predsjedničkih izbora i ohrabren pojačanom zainteresiranošću za uključivanje u SDP najavio daljnja osnivanja i Općinskih i mjesnih organizacija na širem području Našica.

Novoizabrani predsjednik Dorian Rajić u ime novoizabrano rukovodstva MO SDP Makloševac zahvalio se GO SDP Našice na pomoći, ukazao je na probleme u selu poput nedostatka pitke vode, problema s odlaganjem smeća i nedostatke nekih drugih, nužno potrebnih stvari za normalno funkcioniranje mjesta, a koje su zanemarivane godinama unatoč molbama.

Za kraj se obratio i predsjednik GO SDP Našice koji čestitao novoizabranom rukovodstvu i ponudio svoju pomoć kao i pomoć svih članova GO SDP Našice i najavio nastavak stvaranja MO SDP u Našicama kako bi u svakom mjestu imali ljude koji mogu pomoći u detektiranju svih problema i time im pomoći u rješavanju istih. „Vrijeme je da se SDP dođe u svako selo i mjesto i obrati svakom radniku i seljaku, pogotovo egzistencijalno ugroženim ljudima, ljudima koji doživljavaju svakodnevno nepravdu, diskriminaciju jer oni su razlog nastanka ideje socijaldemokracije, oni su ti kojima treba zaštita u borbi protiv neravnopravnosti.”

Dr. Barakat je izjavio da politika GO SDP nije rušenje i uništavanje HDZ-a, već oslanjanje na vlastite snage i ideje koje misle i znaju da ovaj grad može bolje. „Mi smo prvi koji ćemo pohvaliti dobre projekte u Našicama poput konačnog punjenja industrijske zone, započetih i dovršenih infrastrukturnih projekata kojih dugo nije bilo, ali istodobno izražavamo čuđenje da nitko od pripadnika političara vladajućeg HDZ-a nije javno reagirao prilikom razbijanja Uprave šuma kojim je bivši ministar Tolušić, uz opću poslušnu stranačku tišinu stranački poslušnika ostvario svoj interes na uštrp našeg grada, oduzevši većinu šumarija što je nastavak uništavanja ovoga grada koji već ima puno praznih i napuštenih zgrada poput prazne zgradu HEP-a, ugašenih radnih mjesta poput suda, i mnogih drugih stvari kojima se gubi ne samo radna mjesta a time i stanovništvo našeg grada, već i konture grada kao kulturnog i gospodarskog središta ovog kraja.“

Postoje potrebe obnove i uređenja našičke tržnice, knjižnice, povećanja kapaciteta postojećeg ili otvaranje novog vrtića u samom gradu, izrade DUP-a , centra mladih, sportsko rekreacijskog centra jer mi smo jedini grad u Hrvatskoj bez bazena za koje znamo, jača povezanost i suradnja s privatnicima, izrada jasnog dugoročnog plana razvoja turizma klasterima i povezivanjima kako međusobno privatnika koji se bave turizmom, tako i drugih turističkih zajednica. „Nemojmo zaboraviti da je turizam grana privrede u kojoj se najbrže vraća uloženi novac.„ Nadalje je najavio daljnje osnivanje specifičnih odbora pri SDP kojima se mogu pridružiti i nestranački ljudi kako bi se mogao izraditi jasan plan za razvoj ovog grada i njegovog kraja.

[TheChamp-FB-Comments]