Skupljajući zrnca dobrote uljepšat će blagdanske dane djeci u domu
01/12/2020

Na početku školske godine, drugu godinu za redom, Osnovna škola kralja Tomislava Našice i učenici 2. a razreda s učiteljicom Jasminom Vidaković uključili su se u eTwinning projekt “Na putu dobrote” (autorice projekta učiteljice Sandre Vuk). Cilj projekta je promocija vrijednosti dobrote kroz mjesec prosinac nizom aktivnosti kroz koje će učenici uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što mogu promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Kako navodi učiteljica Jasmina Vidaković to je projekt koji potiče da u blagdanskim danima potakne kod učenika, odraslih i svih ostalih u zajednici potrebu dijeljenje dobrih i pozitivnih trenutaka. „Projekt smo započeli prije dva tjedna skupljajući zrnca dobrote. Učenici u svoje knjižice bilježe svaki dan jedno zrnce dobrote koje mora biti ovjereno potpisom. Za to dobiju dnevnu nagradu (zvjezdicu). Skupljajući zrnca dobrote izrađujemo i frizure dobrote koje poprimaju izgled ovisno o dobrim djelima. Imamo i tjedno praćenje kada učenici dobiju odgovarajući tjedni bedž.” – navodi učiteljica Jasmina.

Isti projekt povezali su i s projektom Memento prijateljstva 7 (također eTwinning projekt) i pod naslovom mjesečne teme Dobrota u nama i oko nas organizirali humanitarnu akciju za djecu bez roditeljske skrbi u Nazorovoj u Zagrebu. Učeći o volontiranju i koracima poduzetništva djeca su donijela svoje igračke, izrađivala narukvice, čestitke i za njih prikupila dobrovoljni prilog.

 

Paralelno prikupljamo i novu odjeću za djecu od 0 do 7 godina te higijenske proizvode. Možemo reći da smo ne malo iznenađeni uspješnošću akcije u samo tri dana. Ovim putem zahvaljujem roditeljima djece koji su nas podržali i pomogli u ovoj akciji.” – rekla je učiteljica Jasmina. 2. a razred paketima i bonovima uljepšat će blagdanske dane djeci u domu te nastavljaju prikupljati zrnca dobrote do 23. 12. s nadom da će se svako zrno primiti i izrasti u trajnu naviku pomaganja i dijeljenja dobrih dijela.