Redovna izvještajna i izborna godišnja skupština SKUD Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac
18/03/2019

Redovna izvještajna i izborna godišnja skupština SKUD Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac

Dana 16.03.2019. godine održana je redovna izvještajna i izborna godišnja skupština SKUS-a I.B.S. Jelisavac u Kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu s početkom u 18:00 sati. Prije početka skupštine nazočnima su se predstavile mala i srednja skupina te tamburaški orkestar SKUD-a. Predsjednica Antonela Topolovec otvorila je skupštinu te pozdravila prisutne.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANazočnima su se obratili podpredsjednik skupštine OBŽ Ivica Čeme, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, predsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine OBŽ Franjo Kanđera, predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Grada Našica Ana Kanđera, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jelisavac Vedran Dervić i predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vlado Hulak. Nazočili su i predsjednici udruga mjesta Jelisavac. Sve točke dnevnog reda su jednoglasno prihvaćene te je iznesen financijski izvještaj i izvještaj o radu za prošlu te plan rada i financijski plan za ovu godinu. Budući da je ova skupština i izborna, izabrali su novo vodstvo SKUS-a.

Novi predsjednik je Marijan Marček koji je u folkloru od malena te je prihvatio mandat iz ljubavi prema folkloru, ali i u nadi da će uspjeti pridonijeti samom folkloru. Dopredsjednica je Antonela Topolovec. Izabrao se i novi izvršni i nadzorni odbor. Planovi za ovu godinu su kao i uvijek veliki. Na skupštini je istaknuto kako se očekuje izgradnja dječjeg vrtića u narednim mjesecima, izbori za Vijeća i predstavnike nacionalnih manjina. Jedno od najvažnijih događaja u mjestu Jelisavac je proslava 130 godina samog mjesta u lipnju. U 2019. godini u SKUD-u je započela škola sviranja gdje osnovnoškolci uz učitelja Krunu Mihaljevića uče svirati instrumente pomoću nota. Već sada imaju veliki broj dogovorenih manifestacija na kojima će sudjelovati. Isto tako sudjelovati će i u organizacijama kulturnih programa drugih udruga (sv. Nikola, Korbačiky, itd…), što potvrđuje iznimno kvalitetan i marljiv rad svih članova društva kao i suradnja s Maticom Slovačkom Jelisavac.

Foto: ustupljena fotografija

Pročitajte još