Kadetkinje ŠK “Radnik” Velimirovac prvakinje Hrvatske u šahu
15/03/2019

Kadetkinje ŠK "Radnik" Velimirovac prvakinje Hrvatske u šahu

Preplatite se
TV Našice

U Vinkovcima je od 12. do 14. ožujka 2019. odigrano šahovsko ekipno prvenstvo ŠŠD (školskih športskih društava) iz cijele Hrvatske. Pravo nastupa imali su županijski pobjednici. Na ženskom turniru nastupile su 22 ekipe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANašu županiju predstavljalo je ŠŠD “Tomislav” OŠ kralja Tomslava iz Našica. Sve članice ekipe su kadetkinje ŠK “Radnik” Velimirovac redom po pločama: Petra Vidović, Tina Gretić, Elizabeta Bernat, Mia Dundović i pričuva Ena Rončević. Učenicama su u pratnji bili učiteljica Ana Govorko i njihov trener Adam Tomaić.

Prvenstvo je prvi puta odigrano po novim pravilima. Prvog dana igrane su kvalifikacije, Švicarskim sustavom, 6 kola sa tempom 20 minuta + 5 sec po potezu. Osam prvoplasiranih igralo je drugi dan u četvrtfinalu na ispadanje. Pobjednici su igrali u polufinalu i nakon toga razigravalo se, poraženi za treće mjesto, a pobjednici za prvaka.

Ekipa ŠŠD “Tomislav” Našice prvi je dan pobijedila u kvalifikacijama s pet pobjeda I jednom neriješenom partijom. Zatim su u četvrtfinalu pobijedile ekipu ŠŠD “Rokus” iz Osijeka. U polufinalu pobijedile su ekipu ŠŠD “Maruševec” iz Maruševca i u finalu odigrale su neriješeno s ekipom ŠŠD “Odra” iz Zagreba. Zbog boljih dodatnih kriterija i pobjede na prvoj ploči ekipa ŠŠD “Tomislav” OŠ kralja Tomislava iz Našica postala je prvak Republike Hrvatske na najmasovnijem školskom natjecanju u šahu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji