Sjednica Predsjedništva ŽO SDP OBŽ
20/11/2019

U organizaciji GO SDP Našice, u subotu 16.11. 2019. godine, u Našicama se održala sjednica Predsjedništva Županijske organizacije SDP Osječko – baranjske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARazgovarajući o tekućim pitanjima i stanju u stranci, planirajući predstojeću predsjedničku kampanju, nazočni članovi predsjedništva dotakli su se i tekućih i nagomilanih problema kako u svojim gradovima, tako i u cjelokupnoj županiji gdje smo svjedoci lošeg upravljanja resursima , a gdje je na vlasti HDZ. Kako je zaključio saborski zastupnik Tomić jedina svjetla točka razvoja i rada je grad Osijek, gdje SDP participira u vlasti.

Svjesni odgovornosti i vremena koja su pred Osječko – baranjskom županijom i njenim građanima koji još uvijek čekaju na ispunjavanje nekih predizbornih obećanja i započetih i nikada dovršenih projekata u gotovo svakom gradu, pred svim lokalnim organizacijama je puno posla, ali i realna mogućnost za postavljanje temelja za preuzimanje vlasti i dovođenje u red najugroženijeg dijela RH. Između ostalih problema u Baranji, i osvrnuvši se na “Projekat Slavonija“, potpredsjednik ŽO SDP OBŽ, Marko Bogatić, smatra da on postoji samo kao statistička kategorija, ali od njega se ništa nije ostvarilo, odnosno pod njega se podvode sve intervencije i investicije koje su nastale čak i prije 2017. godine kada je on nastao, a stvarni učinci samog projekta, zapravo, ne postoje.

U svom obraćanju Predsjedništvu ŽO SDP OBŽ, domaćin i predsjednik GO SDP Našice, Samir Haj Barakat, upoznao je nazočne o Našicama, našičkom segmentu turističke ponude i razvoja, ali i o problematici našičke privrede i gubitka upravnih tijela. Naveo je gubitak uprave Hrvatskih šuma i kako se formiranje “slatinske Šumarije“ odrazilo na ukupno bogatstvo drvnog gospodarstva našičkog kraja, koliko ga je osiromašilo i koje su posljedice loše politike koju je nadležno ministarstvo vodilo i još uvijek vodi u našem kraju.

Pohvalivši razvoj industrijske zone koja se polako širi, ali se ipak širi, to još uvijek nije dovoljno da bi se vratilo na iskorištenost svih potencijala koje ona ima. Upoznavajući nazočne s našičkim problemima vezanim za infrastukturne projekte koji ne prate potrebe i želje , naglasivši i dobre aspekte obnove županijskih cesta, zaključio je da su Našice suočene i s populacijskim odlivom, što će uvelike utjecati na kulturu, društvenu sliku i ukupni razvoj našičkog kraja.

U neformalnom dijelu subotnje sjednice, članovima Predsjedništva ŽO SDP OBŽ, pridružili su se i uzvanici iz drugih slavonskih županija, članovi GO SDP Našice, te uvaženi gosti europarlamentarka Biljana Borzan i tajnik SDP Nikša Vukas koji su se i, nakratko, obratili nazočnima, dajući svoju punu potporu radu i razvoju SDP-a u Slavoniji i Baranji.

Pozivaju se građani Grada Našica da podrže kandidaturu Zorana Milanović svojim potpisom koji će se prikupljati ispred PBZ-a u ovu subotu u prijepodnevnom terminu.