Održana Sjednica Odbora Crvenog križa Našice
11/10/2019

Gradsko društvo Crvenog križa Našice jučer je održalo Sjednicu Odbora i Nadzornog odbora. Na dnevnom redu je, među ostalim bio izvještaj o dodjeli ovogodišnjih priznanja i zahvalnica za dobrovoljne darivatelje krvi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako svi Crveni križevi imaju obavezu prema Hrvatskom Crvenom križu do 01.10.2019. godine zaključiti koji će darivatelji ostvariti pravo na priznanje i zahvalnicu, tako je i za Crveni križ Našice podnesen izvještaj i donesena odluka o dodjeli priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi. Iz Crvenog križa Našice ove godine će Brončani znak i zahvalnica za 35 darivanja krvi primiti 4 darivateljice – Verica Lalić iz Male Londžice, Ana Novaković i Mira Šimunović iz Našica i Suzana Pipek iz Kršinaca, Plaketu i zahvalnica za izvanredni uspjeh 95 darivanja 1 darivateljica – Zdenka Rigo iz Našica, Brončani znak i zahvalnica za 50 darivanja krvi 22 darivatelja – Darko Amidžić iz Bokšića, Ivan Balentić iz Jelisavca, Darko Benović iz Feričanaca, Dražen Bošnjak iz Seone, Miroslav Bužonja iz Feričanaca, Petar Čolić, Dražen Fodor, Kristijan Horvat, Alen Koprivčić, Siniša Nekić, Damir Šalek i Danijel Zavada iz Našica, Ivan Krajner i Zlatko Novak iz Stipanovaca, Danijel Krištof iz Valpova, Zvonko Kuric iz Podgorača, Nikica Matešić iz Višnjevca, Mario Mazanik iz Vetova, Igor Patajac iz Donje Motičine, Danijel Peršić i Branko Plečaš iz Martina, Mišo Tomac iz Seone.

Srebrni znak i zahvalnica za 75 darivanja krvi primit će 9 darivatelja – Dalibor Batrac i Miroslav Mikičić iz Donje Motičine, Branko Marenjak iz Jelisavca, Miroslav Markulić i Ivica Maslak iz Martina, Darko Pleša i Slavko Suk iz Našičke Breznice, Dražen Ibriks i Željko Božić iz Našica, Zlatni znak i zahvalnica za 100 darivanja krvi 2 darivatelja – Robert Dudjak i Branko Kresoja iz Našica, Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 125 darivanja 1 darivatelj – Boro Milojković iz Našica, Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 150 darivanja 1 darivatelj – Zlatko Horvat iz Našica.

Zahvalnice i značku će dobiti za 5 darivanja – 23 darivateljice, za 10 darivanja – 58 darivatelja (žene 12, muški 46), 20 darivanja – 33 darivatelja , 25 darivanja – 3 darivateljice, 30 darivanja – 26 darivatelja, 40 darivanja – 16 darivatelja.

Donesena je i odluka o provođenju 47. Akcije Solidarnosti na djelu, jedna od najvećih akcija solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, koja će se provesti 30. listopada. Predstavljen je i novo prijavljeni projekt ”Every minute is important” – Svaka minuta je važna. Projekt je dio Europskih snaga solidarnosti i Erasmus + projekata, projekt koji se odnosi na širenje važnosti znanja i važnosti edukacije iz znanja prve pomoći, a posebna važnost je da ga provode mladi od 18 do 30 godina.

Podnesene su informacije od Ljetnim aktivnostima u Crvenom križu, kojih je ove godine bilo mnogo – održane su akcije mjerenje tlaka i šećera u manjim mjestima: Kelešinka i Kršinci, Sušine i Našičko Novo Selo, Normanci i Andrijevac, a još je u planu za ovu godinu posjetiti Makloševac i Gradac, te Valenovac i Gornju Motičinu. Održano je ljetovanje u Rogoznici – od 12. do 21. 08. gdje je sudjelovalo oko 46 građana, s volonterima smo sudjelovali na humanitarnoj manifestaciji Socijalne samoposluge ”Mali grad velikog srce” gdje smo se uključili s kuhanjem graha, mladi su sudjelovali na 16. Ljetnoj škola mladih DCKOBŽ koja je održana od 17. Do 27. 08. U Orahovici. Iz našeg društva sudjeluje devet članova mladeži: Mirna i Dunja Golub, Nika Vukomanović, Iva Ptiček, Josipa Mihaljević, Dorotea Horvat, Lana Poljak, Dora Šenk i Ema Jović dok su Dorijan Lamot i Igor Feldi sudjelovati u provođenju programa Ljetne škole. Obilježen je Svjetski dan prve pomoći kroz aktivnosti za građane, dežurstva mladih i edukaciju za sve Klubove mladih Crvenog križa iz Osječko – baranjske županije ”Osnovne spašavanja života upotrebom AVD uređaja”, predavač dr. Juraj Pavlić.

Pročitajte još