Sigurnost na području Našica na visokom nivou
28/09/2020

Danas je održana druga sjednica Vijeća prevencije Grada Našica na kojoj je prokomentirano stanje sigurnosti na području našeg grada, stanje u prometu te provođenje projekata u našičkim školama. Zaključeno je kako je dosta toga od prethodne sjednice u prošlog godini napravljeno u komunalnoj infrastrukturi radi poboljšanja sigurnosti cestovnog prometa. Uređeni su pristupi bolnici, školama te našičkoj tržnici. Uređen je i jedan od pristupa središtu grada, Ulica kralja Tomislava te biciklističke staze u gradu. Sigurnost je postignuta i u novouređenoj Radićevoj ulici.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZavršene su i dvije pješačko – biciklističke staze koje su bile označene kao kritična prometna mjesta između naselja Šipovac – Našice – Brezik te Jelisavac – Lađanska, kojima se školarcima osiguralo da se uz veću sigurnost mogu kretati stazom. U tijeku su radovi na obnovi Ulice Vatroslava Lisinskog i tzv. bivše obilaznice Našica gdje će se povećati sigurnost također s pješačko – biciklističkim stazama te s rasvjetom. Sigurnost je postignuta i u novouređenoj Radićevoj ulici.

Gradonačelnik Josip Miletić iskazao je zadovoljstvo suradnjom svih članova Vijeća te stanjem sigurnosti na području grada. „Možemo zaključiti kako se od prošle sjednice puno toga u gradu napravilo te bih se zahvalio svima koji su sudjelovali u prevenciji kako bi stanje sigurnosti na području Našica bilo na ovom visokom nivou. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali na današnjoj sjednici i konstruktivnim prijedlozima otvorili nam mogućnost za prijavu na još neke projekte koje smatramo značajnima. Moram pohvaliti i našu policijsku postaju na edukaciji i brojnim projektima koje provode za mlade našeg Grada.” – rekao je gradonačelnik Miletić.

Načelnik Policijske postaje Našice, Ivica Bukvić ustvrdio je kako možemo biti zadovoljni sa stanjem sigurnosti u gradu. Nisu evidentirana neka teža kaznena djela i imovina građana nije ugrožena u većem obimu. U prometu se bilježi manji broj prometnih nesreća s jednom poginulom osobom. Stanje javnog reda i mira je isto tako zadovoljavajuće, nisu evidentirana narušavanja u većem obimu. Sve manifestacije i športska natjecanja protekla su u redu, bez incidenata.

S razine PP Našice za prvih osam mjeseci 2020. godine možemo sa stanjem sigurnosti biti zadovoljni. Brzina i alkohol su najčešći i najopasniji prekršaji. Na mjesečnoj razini utvrdimo 20 do 30 alkoholnih prekršaja. Poduzimamo sve preventivno – represivne mjere kako bi se broj prometnih nesreća smanjio. Na prometnicama kontinuirano mjerimo brzinu. Kazne za one najteže prekršitelje su poprilično velike i na taj način im šaljemo poruku na koji način se ubuduće ponašati.” – rekao je Ivica Bukvić te izrazio zadovoljstvo što Grad saziva sjednicu Vijeća prevencije i daje podršku u provođenju preventivnih projekata. Istaknuo je kako posao Policije nije samo djelovati represivno i kažnjavati, nego i poduzimati određene mjere i radnje kako bi se građani i posebice djeca educirali i sprječavali negativna ponašanja.

[TheChamp-FB-Comments]