Šest novozaraženih, ukupno 68 aktivno oboljelih na području županije
28/09/2020

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ i tijekom nedjelje je intenzivno vršena obrada uzoraka pristiglih u laboratorij, a pod sumnjom zaraze koronavirusom. U zadnja 24 sata analizirano je ukupno 276 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno. Tri novopozitivne osobe su iz Đakova te po jedna iz Valpova, Strizivojne i Čepina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalaze se 23 pacijenta oboljela od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru. Od 23 hospitaliziranih, 14 je s područja Osječko – baranjske županije dok su ostale hospitalizirane osobe s područja ostale 4 slavonske županije (po tri s područja Vukovarsko – srijemske i Virovitičko – podravske, dvije osobe s područja Požeško – slavonske i jedna s područja Brodsko – posavske županije).

 

Od početka pandemije koronavirusa na području Osječko – baranjske bilježimo 910 izliječenih osoba, 26 osoba je preminulo, a trenutno je aktivno 68 oboljelih od koronavirusa na našem području. Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 27 novih kontakata ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji nalaze 652 osobe. Policija je obavila 18 samoinicijativnih provjeru osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje te mjere. Također, nije bilo ni prijava građana o kršenju mjere samoizolacije. Inspektori Civilne zaštite također su tijekom vikenda bili na terenu, zabilježili su 41 obilazak i svega 4 nepravilnosti koje su nakon usmenog upozorenja otklonjene.

[TheChamp-FB-Comments]