Održan sastanak predstavnika vjerskih zajednica i gradonačelnika
16/01/2019

U uredu gradonačelnika okupili su se predstavnici vjerskih zajednica iz Našica i okolice kako bi se osvrnuli na radu u 2018. godini te razgovarali o potencijalnim suradnjama u tekućoj godini.

Preplatite se
TV Našice

Na sastanku su sudjelovali: iz župe sv. Antuna Padovanskog fra Zoran Bibić, fra Marijan Vidović, fra Franjo Tomašević, fra Oktavijan Nekić, iz župe Gospe Fatimske župnik Patrik Alatić, te iz župe sv. Marka Evanđelista iz Markovca Našičkog župnik Nikola Leg. Svi se zahvalili gradu na potpori, posebice na uređenju župne crkve u Našicama te na obnovi kapelice u Markovcu Našičkom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU nadi buduće dobre suradnje i završetka uspješne 2018. godine gradonačelnik Josip Miletić svim predstavnicima vjerskih zajednica poželio je dobrodošlicu u Gradsku upravu te im zahvalio na trudu i radu koji daju za vjernike i grad.

“Želim prije svega zahvaliti svim vjerskim zajednicama koje su na području graa Našica vodile brigu o duhovnom životu naših vjernika, posebno moramo zahvaliti u Našicama našim franjevcima koji velikim doprinosom u društvenoj zajednici pomažu i pomagali su u 2018. godini. Na prijemu smo prodiskutirali so financijskoj suradnji, o pomoći Grada direktno u projektima obnove franjevačkog samostana, isto tako kapelice Uzašašća, ali i u župi u Markovcu Našičkom ćemo potaknuti obnovu stare kapelice i svega onoga što je potrebno od manjih infrastrukturnih projekata po našim župama.

Ne smijemo zaboraviti brigu o starima kroz projekt „Zaželi” kojega smo se posebno dotakli u suradnji s našom vjerskom zajednicom, jer su naseljenici okolnih župa bili dosta uplašeni u vezi početka EU projekata, pa im i tu zahvaljujem na iskazanoj pomoći. Uvjeren sam da ćemo u 2019. godini isto tako nastaviti suradnju i u infrastrukturnom smislu, ali i u svakom drugom, jer vjerske su zajednice vrlo značajan dio našeg grada.” – rekao je gradonačelnik.

Posebnu zahvalu Gradu za velike projekte koje je Župa sv. Antuna Padovanskog dobila i provela u 2018. godini bio je fra Zoran Bibić.

“Ovaj prijam kod gradonačelnika uvijek je jedan bratski i prijateljski susret koji nas utvrđuje u međusobnoj suradnji, zajedništvu, povezivanju. Kao župnik i gvardijan zahvalan sam Bogu na svojemu poslanju u ovome gradu, u ovoj župi gdje imamo podršku vjernika, ali i gradonačelnika i svih tijela gradskih vlasti. Ono što mi je posebno drago je naš odnos, naša komunikacija, naše zajedništvo i naša suradnja koje pokušavamo prenijeti na narod koji nam je povjeren. Zato danas želim posebno zahvaliti gradonačelniku na mnogim susretima, službenim, ali i onim prijateljskim u kojima se mi zapravo podržavamo. Nama je povjereno poslanje one duhovne naravi za naše vjernike, za rast u vjeri, ali nije samo duhovno nego je tu i briga za materijalna dobra crkve i za puno toga drugoga u čemu nam pomažu dobri ljudi.

Zahvalio bih još jednom gradonačelniku na onim dodatnim potporama kojima smo mogli pratiti ove važne radove na restauratorskoj obnovi naše župne crkve koju smo krajem prošle godine priveli završetku. Otkriveni su oni izvorni gotički prozori, a naša je župna crkva sada u jednom novom ruhu i to treba biti svima nama na ponos jer to je vidlji znak one duhovne stvarnosti da nam je vjera važna te da nam je važno sve ono vezano za crkvu. Također zahvalan sam Gradu na vođenju obnove naše kapele na groblju koja je već godinu dana u funkciji i koja vjernicima puno znači, jer sada odmah nakon sprovoda mogu prijeći preko ceste na misu zadušnicu.” – rekao je fra Zoran Bibić.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji