Šarolika ponuda za našičke osnovce – Od radionica do sportskih klubova
04/09/2019

Preplatite se
TV Našice

Našički mališani uistinu imaju na izbor velik broj aktivnosti od kulturnih, društvenih pa sve do sportskih. Kako je početak školske godine i početak dodatnog angažmana djece u klubovima, provjerili smo što sve mogu trenirati, učiti i kako se kreativno izraziti našički osnovnoškolci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrenimo od društvenih aktivnosti u kojima svakako prednjači velik broj radionica koje provodi Društvo “Naša djeca” Našice. Od dramske skupine, dječjeg foruma, igraonice te male i velike ritmike pa sve do radionice laganijeg čitanja. Cilj svake radionice je pomoć djeci u razvoju i odgoju, a upisi kreću upravo sada. Što se tiče kulture, djecu svakako treba učlaniti u Hrvatsku knjižnicu i čitaonicu Našice gdje će pronaći mnoštvo slikovnica, ali i prvih lektira, a često se tamo održavaju i igraonice, pričaonice i razne radionice koje prate važne dane u godini. Uz to, svi stariji od osam godina mogu postati dio i Centra za tehničku kulturu koja radionice provodi u prostorima osnovnih škola.

Što se tiče sporta, u Našicama je moguće trenirati mnoštvo što pojedinačnih što timskih sportova. Djeca se mogu uključiti u Taekwondo klub Našice, a svoje nove članove, od četiri do sedam godina, traži i Karate klub NEXE koji kroz program “Karate kroz igru” kod djece razvija koncentraciju, samokontrolu, samopoštovanje, samopouzdanje, poštovanje prema drugima, koordinaciju pokreta, brzinu, fleksibilnost, preciznost i ravnotežu. Uz navedene sportove, u sličnom području u Našicama se odlično razvija i Kickboxing tim koji okuplja oko 50 djece.

Ona djeca koja su sklonija timskim sportovima mogu se pridružiti Nogometnom klubu NAŠK koji svoje buduće igrače prima tijekom cijele godine, no osim dječaka, i djevojčice od prošle godine mogu trenirati nogomet. Košarkaški klub Našice također upisuje početnike, i djevojčice i dječake, kao i teniski te stolnoteniski klub.

Rukometnu euforiju za sada mogu nastaviti samo dječaci u RK-u NEXE, a djevojčice se mogu odlučiti za treniranje u Odbojkaškom klubu Našice. Sport za koji je potrebna minimalna oprema svakako je trčanje, a od prošle godine Udruga rekreativnog trčanja Nexe Team organizira “Školu trčanja” koja okuplja više od 20 djece. Treninge tijekom ljetnih mjeseci održavaju na otvorenome, a zimi su u dvoranama, no ono što svakako treba zapamtiti je da je, ističe trener Damir Mesec, atletika osnova za sve sportove. Uz trčanje, nekako srodno ide i biciklizam za koji je našički kraj kao stvoren, jer uz mnogo uzbrdica, okolica Lapovca savršena je za treninge.

Pa iako mali, i osnovnoškolci se mogu već u ranoj dobi početi baviti biciklizmom. Za one natjecateljskog duha, ali i strateškog razmišljanja, tu je Šahovski klub Slavonac Našice. Osim šaha, veliku koncentraciju zahtijeva i streljaštvo, pa iako zvuči opasno, ovaj sport u Našicama piše uspjehe. Kako bi prezentirao, ali i popularizirao aktivnost djece, Grad Našice prošle godine izradio je letak “Uključi se, budi aktivan, bavi se sportom!” U njemu su prezentirani svi klubovi iz Našica i okolice, a početkom prošle školske godine gradonačelnik Josip Miletić osobno ih je podijelio najmlađim sugrađanima.

Uz to, kako bi roditelji dobili potpunu sliku treninga, ali i vještina koje će djeca steći treniranjem određenog sporta, najbolje je da posjete tradicionalni Dan našičkog sporta koji će se održati u nedjelju, 8. rujna, od 10 sati na glavnom gradskom trgu.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji