Vatrogasci iz Šaptinovca dobili navalno vozilo
25/02/2020

Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci bogatiji je za još jedno navalno vozilo. Svečana primopredaja izvršena je ispred Vatrogasnog doma u Šaptinovcima uoči skupštine DVD-a, a sredstva za vozilo vrijedno 500.000 kuna osigurala je Općina Đurđenovc. Ključeve vatrogasnog vozila marke Mercedes načelnik Hrvoje Topalović uručio je predsjedniku DVD-a Šaptinovci Matiji Držaiću, koji ih je potom predao zapovjedniku Zvonku Abičiću. “Zahvaljujem u ime DVD -a Šaptinovci Općini i načelniku na darovanom navalnom vozilu koje nam je neophodno za različite vrste intervencije”, rekao je predsjednik Držaić. Načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović izrazio je zadovoljstvo što je vatrogasno društvo bogatije za ovako kvalitetno vozilo koje im je bilo itekako potrebno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Uspjeli smo osigurati vozilo od pola milijuna kuna koje je itekako bilo potrebno DVD-u Šaptinovci, jer smo dugo godina imali problema sa starim navalnim vozilom iz 1980. godine. Želim vatrogascima da im dobro služi, prvenstvo za vježbe, a što manje za intervencije.” – rekao je Topalović te obećao potporu u izgradnji vatrogasnih garaža u Šaptinovcima i Beljevini, ali i društveno-vatrogasnog doma u Đurđenovcu.

„Na području općine Đurđenovac imamo sedam vatrogasnih društava. Proteklih godina smo nabavili kombi vozila i navalna za Beljevinu i Đurđenovac, pred dovršetkom je društveno-vatrogasni dom u našičkom Novom Selu, a na redu su garaže u Beljevini i Šaptinovcima, te dom u Đurđenovcu. Ponosni smo na rad naših vatrogasaca i računajte na našu daljnju potporu.” – poručio je načelnik Topalović.

Župnik Župe sv. Petra apostola u Bokšiću, vlč. Mario Mazanik i župnik Hrvatske starokatoličke župe sv. Vida u Šaptinovcima Stjepan Topolski blagoslovili su navalno vozilo kako bi što bolje služilo vatrogascima u njihovom radu.

Nakon svečane primopredaje, održana je 89. skupština DVD-a. Uz članove DVD-a Šaptinovci, skupštini su nazočili predstavnici vatrogasnih društava iz Kutjeva, Čaglina, Đakova, Črnkovaca, Beničanaca, Klokočevaca, Lile, Našica, Zoljana, Valenovca, Našičkog Novog Sela, Feričanaca, Đurđenovca i Beljevine, te LD-a Jazavac, KUD-a Jasen i NK Iskrica. Inače, DVD Šaptinovci je općinsko stožerno društvo koje ima 128 članova, od čega 23 operativna. ‘’U protekloj godini smo izlazili na vatrogasne intervencije, uvježbavali ekipe za natjecanja, organizirali radne akcije na uređenju vatrogasnog doma i garaža, sudjelovali na proslavama, obljetnicama, te vatrogasnim kupovima i natjecanjima. Imali smo 11 intervencija na kojima je sudjelovalo 17 članova. Županijskim i općinskim sredstvima ugradili smo PVC stolariju te garažna rolo vrata’’, rekao je predsjednik DVD-a Šaptinovci Matija Držaić te dodao kako će i u ovoj godini nastaviti s obavljanjem zacrtnih aktivnosti.

Na uspješnom radu šaptinovačkim vatrogascima čestitao je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Đurđenovac Dražen Ostroški.