Šahovska simultanka povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom
03/12/2018

Šahovska simultanka povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Preplatite se
TV Našice

Danas je u Hotelu Park u Našicama povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom odigrana šahovska simultanka između gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, koji je poznati šahist s titulom FIDE majstora i članova udruga invalida s našeg područja te ostalih zainteresiranih građana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa ovaj zanimljivi meč odvažilo se 13 protivnika, a prvi potez povukao je Rolando Butković predsjednik Zajednica udruga osoba s invaliditetom Našice. Nakon sat i pol borbi na šahovskim poljima rezultat je bio 9.5 : 3.5 za gradonačelnika Josipa Miletića.

Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić o ovoj zanimljivoj akciji je između ostalog izjavio.

„Čestitam Dan osoba s invaliditetom i zahvaljujem našim udrugama na kontinuiranom vrijednom i marljivom radu. Ovo je još jedna u nizu akcija koje se događaju cijele godine, zabavili smo se uz šahovske figure a i odigrao sam simultanku sa svima koji su se željeli priključiti. Uvjeren sam da će ova akcija rezultirati s pozitivnim pomacima i aktivacijom u sportu. Ovim putem pozivam sve građane koji su zainteresirani za bavljenjem šahom da se priključe u četvrtak u večernjim satima u Šahovskom klubu „Slavonac” Našice. To je slobodan termin kada svi zainteresirani mogu doći i igrati šah.”

Nekoliko riječ nakon odigrane simultanke o svemu rekao je i Rolando Butković predsjednik Zajednice udruga osoba s invaliditetom Našice i organizator ovog događaja.

„U ovoj simultanki uspjeli smo oteti gradonačelniku dva boda. Davor Stošić i Branko Crnković koji su predstavljali Udrugu invalida pobijedili su našeg gradonačelnika. Ideja se pokazala kao zanimljiva i svi sudionici uključujući i gradonačelnika i predstavnike udruga s invaliditetom s našeg područja su jako zadovoljni, a već su se rodile neke ideje za iduću godinu. Zahvaljujem se gradonačelniku Josipu Miletiću i svima koju su sudjelovali i hrabro se suprotstavili na 64 crno bijela polja.”

 

 

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji