S tuđom bankovnom karticom kupovala računalne igrice
25/02/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo računalna prijevara. Prijavljena 27-godišnjakinja je u periodu od 5. rujna do 30. rujna 2020. godine, u više navrata obavila internet kupnje računalnih igrica s podacima bankovnog računa vlasništvo 45-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnica bankovnog računa oštećena je za oko 15 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija pronašla kamere, streljivo i dijelove oružja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i kazneno djelo krađa. Jučer, 24. veljače, u Sarvašu, policijski službenici su temeljem naloga suda obavili pretragu doma i drugih prostorija vlasništvo 41-godišnjaka. Pretragom su pronašli i oduzeli oko 60 komada streljiva različitog kalibra, dijelove oružja i opreme za oružje. Također su policijski službenici pronašli i oduzeli dvije nadzorne kamere vlasništvo pravne osobe, a koje je 41-godišnjak tijekom mjeseca siječnja 2020. godine ukrao u šumi u blizini mjesta Bijelo Brdo. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Ukrala kozmetičke i prehrambene proizvode

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo krađa. U periodu od siječnja prošle godine do siječnja ove godine, u Osijeku, u trgovačkom centru, u više navrata ukrala je različite kozmetičke i prehrambene proizvode pričinivši pravnoj osobi štetu oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna prometna nesreća na području Belišća.

 

Jučer, 24.veljače, u 18,55 sati, u Josipovcu, policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseca i izricanje 4 negativna prekršajna boda.