Zajedno s Gradom Našicama razvijat će cikloturizam
27/01/2020

Biciklistički klub Našice održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su istaknuti zapaženi rezultati u protekloj godini te najavljeni mnogobrojni planovi u ovoj. Našički biciklisti taku su u 2019. sudjelovali na 11 utrka, a od ukupno 33 kluba smjestili su se na 8. mjesto ljestvice, što je ističu odličan rezultat s obzirom na broj članova. Uz natjecanja organizirali su i rekreativne vožnje, poput mnogobrojnih biciklijada od kojih je najpopularnija ona Antunovska do prigodnih memorijalnih vožnji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUz to brinuli su se za stazu oko Lapovca, sudjelovali na državnom prvenstvu u organizaciji Crvenog križa, proveli preventivnu akciju s policijom, te iznenadili bi se, sudjelovali i na trkačkim utrkama. Ono što je obilježilo kraj 2019. svakako su humanitarne akcije, u jednoj su darovali računalo Udruzi „Prijateljstvo” Feričanci, a u drugoj, kao što ime kaže, „Bicikli pod bor”. Iako su godinu završili sa manjkom sredstava, nadomjestili su ga prihodima iz prošlih godina.

2020. za bicikliste je prvenstveno započela izborom novog dopredsjednika za kojeg je jednoglasno izabran Mario Firšt, dok se drugi naglasak stavio na izmijene statuta udruge. Tako neke dopune glase: zalaganje za povećanje turističkih kapaciteta sa rekreativnim biciklizmom, zaštita digniteta domovinskog rata, promicanje hrvatskih nacionalnih, povijesnih, kulturnih i drugih vrednota, promicanje vrijednosti Domovinskog rata te drugo. Za ovu godinu već su najavili dječju utrku oko Lapovca, uređenje staza za cikloturizam, veliku biciklijadu s roštiljem te vožnju do Jankovca, kao i sudjelovanje na mnogobrojnim natjecanjima. Ovu godinu obilježit će i akcija ReBICIKLiraj u kojoj je već prikupljeno 40 bicikala koji će biti servisirani i poklonjeni djeci u nepovoljnim uvjetima.

Skupštini su prisustvovali gradonačelnik Josip Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog vijeća Josip Matek, kao i predstavnici udruga suradnika, URT Nexe Team, Udruge „Prijateljstvo” Feričanci i Udruge branitelja Ina-Naftaplin KVIN.

Svi oni obratili su se okupljenima, pohvalivši rad i međusobnu suradnju, dok im je Grad Našice kao i Mjesni odbor obećao povećanje sredstava u ovoj godini.

„Želim vam čestitati na vašem kvalitetnom radu, a pogotovo mi je bilo drago čuti izmijene statuta u ovom smislu da želite potaknuti i braniteljske udruge na suradnju prema pijetetu Vukovara i Domovinskog rata. Ja kao gradonačelnik podržat ću vas u smjeru razvoja cikloturizma, gdje mislim da je vaš klub izuzetno važan. Čestitam i na izvrsnim rezultatima posebice vašim najmlađim članovima, a što se tiče financijskog dijela, i Grad Našice i Sportska zajednica povećat će sredstva usmjerena prema vašoj udruzi.” – istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić.

„Slušajući vaše izvješće u ovih šest godina, koliko službeno djelujete, vidi se da sudjelujete u mnogobrojnim aktivnostima doprinoseći boljoj kvaliteti života zajednice. Ispred Grada ću još reći, da je nama jako važan rad sa djecom, odgoj u sportskom duhu, ali isto tako važno nam je i što utječete i na bolju kvalitetu života nas starijih kao i veterana Domovinskog rata.” – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba koji se uključio u akciju ReBICIKLiraj doniravši dva bicikla.

Dok je predsjednik URT Nexe Team, Tomislav Gall prilikom obraćanja uručio predsjedniku Biciklističkog kluba Našice, Ivanu Adžiću, dres svoje udruge.

„Mi smo svih deset godina, od kad je kluba, a i prije toga, vozili memorijalni maraton do Vukovara, no to je bilo na nižoj razini, pa je logičan korak bio izmijeniti to u statutu. Ove godine odlučili smo to dići još više te organizirati ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika, dužine oko 1 000 kilometara.” – rekao je predsjednik kluba Ivan Adžić napomenuvši da i dalje primaju članove koji ne moraju imati nikakav poseban bicikli da bi bili dio biciklističke obitelji.

“Bez obzira na moj izbor i dalje ćemo nastaviti raditi na poboljšanju kvalitete svih naših aktivnosti. Imamo puno ideja, ali nećemo ih još iznositi u javnost, a najviše ćemo raditi na razvoju cikloturizma i radu s djecom.” – rekao je novoizabrani dopredsjednik Mario Firšt.