RK Nexe prepoznat je kao nositelj kvalitete sporta od strane Osječko – baranjske županije
16/01/2020

Na svečanom prijemu kod župana Ivana Anušića, kao predstavnici nositelja kvalitete sporta, ali i sportaša s ostvarenim visokim međunarodnim rezultatima s područja Osječko – baranjske županije, prisustvovali su i članovi Rukometnog kluba Nexe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Uz ostale dobrobiti koje donosi, sport je i mogućnost izlaska mladih na pravi put, osobito ako u tomu ne uspiju obitelj, škola i uopće društvena zajednica. Županija je na planu sporta napravila dobre iskorake, imamo puno vrhunskih i svjetski priznatih sportaša te rekreativnih sportaša koji su i najzastupljeniji, a nastojimo da tako i ostane.” – rekao je župan Ivan Anušić. Nazočnim sportašima i sportskim djelatnicima obratili su se pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth, predsjednica Športske zajednice Osječko – baranjske županije Zvjezdana Tuma – Pavlov i glavni tajnik Dubravko Ižaković te rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera dr. sc. Vlado Guberac.

U ime Rukometnog kluba Nexe svečanom prijemu nazočili su Marko Sertić, Vedran Zrnić i Fran Mileta. Veliko je to priznanje za našički klub jer oni osim što predstavljaju grad Našice, pravi su predstavnici i Osječko – baranjske županije, ovdje ali i u svijetu.

„Nama je prvenstveno drago da smo svojom kvalitetom zaslužili biti pozvani na ovakav prijem kod župana, a također nam je drago što župan općenito prepoznaje da danas sport, osim dobrih uspjeha, ujedno i reklamira turizam županije, regije i države. Smatram da Rukometni klub Nexe velikim dijelom sudjeluje u takvoj promociji, kako glavnog našeg sponzora Nexe grupe, grada Našica i županije.” – rekao je Marko Sertić te pohvalio projekt sportskog inkubatora koji je predstavljen na prijemu. „Vjerujem da to doprinijeti kvaliteti i razvoju sporta u županiji posebice mlađih dobnih skupina, tako da u svakom smislu mi kao klub podržavamo takvu ideju.” – dodao je Sertić.

Podsjetimo, RK Nexe već godinama razvija svoj vlastiti „inkubator” za mlade naraštaje kroz dobro organiziranu školu rukometa u kojoj treniraju i odgajaju svoje buduće igrače.

„Lijepo je da strukture koje financiraju i koje podržavaju sport u našoj regiji imaju interesa za nastavak istog. Smatram da smo mi nositelji i vrhunskog i amaterskog i školskog i studentskog športa i mislim da je to važno za našu regiju. Sportski inkubator o kojem je bilo riječi svakako je važan za svu djecu, jer upravo ona koja se bave nekim sportom izrastaju u normalne i zdrave ljude, a mi to isto promičemo kroz našu školu rukometa u kojoj imamo velik broj djece. Mladi sportaši budućnost su našeg grada, regije i za cijelu Hrvatsku.” – rekao je Vedran Zrnić, nakon prijema.

„Mislim da je to bila velika čast za cijeli klub i sve igrače, i bitno je da se sport razvija ali i priznaje na razini županije. Mi ćemo se i dalje nastaviti truditi kao cijela ekipa, a ovo priznanje kroz poziv župana još je jedno u nizu koje je naš klub osvojio ili dobio.” – rekao je igrač RK Nexe Fran Mileta.