Najbolji kolektiv je svjetski poznat rukometni klub Nexe
26/02/2020

Proglašenje najuspješnijih sportaša Grada Našica održano je u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavog u organizaciji Sportske zajednice Grada Našica i Grada Našica. Svečanost uručenja nagrada otvorio je predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola V. Antolović čestitajući svim nominiranim i nagrađenim sportašima, poželivši im puno sreće i zdravlja u 2020. godini te puno športskog uspjeha.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUz velik broj nominiranih za najuspješniji sportski kolektiv, i ove je godine, proglašena nagrađivana i svjetski poznata ekipa rukometnog kluba „Nexe” Našice, a među njihovim igračima nalazi se i najuspješniji sportaš, golman Moreno Car. Dok je titulu najuspješnije sportašice dobila Dorotea Horvat iz Streljačkog kluba „Našice”. Dvoje mladih i perspektivnih sportaša zahvalno je na dobivenim nagradama, a istaknuli su i da će se nadalje truditi još i više.

„Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene da dobijem nagradu. Jako sam sretan što sam dobio titulu najboljeg sportaša grada Našica i dat ću sve od sebe da moj klub bude što bolji u ovoj sezoni, te da pokušamo ostvariti sve zacrtane ciljeve.” – rekao je najuspješniji sportaš Moreno Car.

„Jako sam ponosna na dobivenu nagradu koja će me potaknuti da se još više trudim i postižem još bolje rezultate. Glavni cilj mog kluba, a i mene osobno je dati što više od sebe.” – rekla je najuspješnija sportašica je Dorotea Horvat.

Za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom izabran je i jedini nominirani Zdenko Stošić, dok su trofej Pavo Jurina dobili Ester Baričević (KB Impact), Lara Falašta (TK „Našice), Domagoj Janeski (RK Nexe), Emanuel Puhanić (TK „Našice”), Ryan Šafar (RK Nexe), Petra Šimić i Iva Vidaković (ŽOK Našice). Rukometaši su se okrunili i titulom najboljeg trenera, a dobio ju je Hrvoje Horvat koji se u ime svih nagrađenih obratio okupljenima. Horvat je istaknuo da je lijepo vidjeti da sport u Našicama raste i da svake godine ima sve više nominiranih, a i dobitnika. Nada se također da će se i sljedeće godine svi okupiti, ali u još većem broju te da će ih sport i dalje okupljati, kao i do sada.

Dodijeli su prisustvovali te podijeli nagrade gradonačelnik Josip Miletić, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Mjesnog odbora Josip Matek, predsjednik NK Našk Ivan Keglević, dopredsjednik Županijske skupštine OŽB Ivica Čeme, županijski vijećnik Vanja Prošić, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak te drugi uvaženi gosti.

„Možemo i moramo biti ponosni jer smo uručili nagrade onima koji su bili najbolji u protekloj godini. Osobno, izuzeto sam ponosan na sve uspjehe, jer ovdje smo čuli samo jedan dio toga, ali puno je tu znoja i truda uloženo u svaki sportski uspjeh. Čestitam svim sportašima na postignutim rezultatima, a ono što Grad ističe su značajna povećanja financijskih sredstava za 2020. godinu, upravo za sport. Važno je istaknuti i da razvijamo sportsku infrastrukturu, gdje možemo biti ponosni na ulaganja od 2,8 milijuna u sportske terene u Velikom parku, kao i na pomoćno igralište sa umjetnom travom na stadionu NK Našk, a uredili smo i srednjoškolsko igralište. Ipak najznačajnije je ulaganje u naše kadrove i našu mladost na koje smo ipak najviše ponosni.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te poželio puno uspjeha u tekućoj godini.

Na samom kraju uručena su i posebna priznanja Sportske zajednice Osječko – baranjske županije koja je dobio Antun Katruša, dugogodišnji trener Streljačkog kluba „Našice” za postignute značajne uspjehe, a Dubravko Ižaković je nagradio i obljetničke klubove NK Našk za 100 godina djelovanja, te RK Nexe i NK Brezik za njihovih 60 godina rada. Istim klubovima dodijeljena su priznanja i Sportske zajednice Grada Našica.

„Želim vam čestitati na svim rezultatima koje ste postigli u 2019. godini, želim vam i nadalje, u 2020. godini uspješne rezultate te kvalitetan rad. Čestitam svima onima koji rade u sportu kako bi ostvarili uvijete za mlade sportaše u ovim teškim vremenima, kako financijskim tako i u svim drugima. Ovim činom, posebnih nagrada, htjeli smo ponovno naznačiti rezultate tri kluba koja djeluju dugi niz godina.” – rekao je tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, pozdravivši okupljene u ime župana Ivana Anušića.

Program dodijele upriličio je i nastup mladog glazbenika Nikole Čeme koji je izveo svoju pjesmu „Našice ja volim jako”.

 

Cijelu galeriju slika pogledajte na facebook stranici https://www.facebook.com/TVNasice/

Pročitajte još