Rezultati akcije Enable
06/12/2019

Na području PU osječko – baranjske, kao i na području čitave Europske unije u srijedu su, u organizaciji mreže prometnih policija Europe – TISPOL, policijski službenici proveli akciju pod nazivom „Enable“. Akcija je za cilj imala nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za parkiranje osoba s invaliditetom i nadzor moguće zlouporabe znaka pristupačnosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrilikom provođenja akcije policijski službenici ukupno su evidentirali 78 prekršaja. U prekršajima nepropisnog parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom zatekli su 31 vozača. Policijski službenici ostvarili su i kontakte s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom kako bi saznali s kojim se problemima osobe s invaliditetom suočavaju prilikom parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Na temu problema s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom prilikom parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom održano je i predavanje kandidatima za vozače na području Policijske postaje Našice. O akciji je putem većeg broja medija s područja Slavonije i Baranje, s ciljem skretanja pažnje na ovu problematiku, upoznata i javnost.