Reorganizacija posla u našičkim tvrtkama uzrokovana COVID-19
30/03/2020

Trenutna situacija vezana uz koronavirus utjecala je na poslovanje mnogih hrvatskih tvrtki i neke od njih već bilježe negativne posljedice, dok će predviđanja za njihova daljnja poslovanja ovisiti o trajanju epidemije. Raspitali smo se kako teće rad u jednoj našičkoj tvrtki koja nas svakodnevno opskrbljuje kruhom i drugim pekarskim i mlinskim proizvodima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPapuk dioničko društvo za promet i preradu žitarica Našice, u opisu svojih djelatnosti osim proizvodnje mlinskih i finalnih proizvoda, nudi kvalitetnu uslugu sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda te se bavi prodajom proizvoda za poljoprivrednike kroz četiri maloprodajne poljoprivredne ljekarne.

Direktor Mario Sedlaček navodi kako se u ovom trenutku veći dio poslovanja odvija redovno i bez prekida. Uvedene su pojačane mjere zaštite, reorganiziran je rad ljudi u smjenama te dio djelatnika radi od kuće kako bi se postigla maksimalno moguća sigurnost i zaštita djelatnika i drugih osoba.

Kako navodi Mario, u svim segmentima poslovanja, preventivne aktivnosti pa tako i sigurnost obrane od COVID-19 podignuta je na maksimalnu razinu. Pri ulasku kamiona u krug tvrtke obavlja se dezinfekcija guma, svi djelatnici su opremljeni maskama, rukavicama te su im podijeljena dezinfekcijska sredstva. Također u svim poljoprivrednim ljekarnama se provode stroge mjera zaštite.

Dostava pekarskih i mlinskih proizvoda se i dalje vrši poslovnim partnerima koji rade, no s obzirom na to da određen broj ustanova s kojima inače surađuju kao što su škole, vrtići i restorani ne rade, obujam posla i proizvodnja i u industrijskoj pekari je smanjena. U tom smislu je osjetan pad prometa, dok je nasuprot tomu nešto porasla potražnja za brašnom.

Trenutno je obustavljen redovan prijem merkantilne robe koji se sada može obaviti po najavi, no, svi poslovni partneri koji imaju uskladištenu robu u silosima Papuka, mogu je podići svakog radnog dana uz prethodnu najavu. Kao i većini poduzeća kojima opseg i način poslovanja ovisi o trajanju epidemije, cilj je zadržati poslovanje svih djelatnosti stabilnim te maksimalno zaštiti zdravlje radnika i osigurati sigurnost radnih mjesta.

Pročitajte još