Uhvaćeni za upravljačem pod utjecajem alkohola – “Rekorder” dolazi iz Đurđenovca
26/02/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 25. veljače, na području ove Policijske uprave u prometu je zaustavljeno šest sudionika (dva vozača osobnog automobila, tri bicikla i jedan mopeda) koji su imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,20 sati u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 53-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca. Biciklisti je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,83 grama po kilogramu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU 11,30 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 70-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu. Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.

 

Provalio u kamion

U noći s 24. na 25. veljače, u ulici Ljudevita Posavskog u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u teretni automobil vlasništvo 32-godišnjeg hrvatskog državljana iz Čepina i iz unutrašnjosti ukrao različiti alat. Vlasnik je oštećen za više od deset tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Provala u trgovinu

U noći s 24. na 25. veljače, u Ulici Republike u Antunovcu, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt vlasništvo trgovačkog društva iz Antunovca i ukrao nekoliko šteka cigareta i novčani polog. Trgovačko društvo oštećeno je za više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Policija pronašla provalnike

Provedenim kriminalistički istraživanjem sumnja se da su dva 19-godišnjaka iz Strizivojne i Starih Perkovaca počinili kazneno djelo teška krađa. U noći s 14. na 15. veljače, 19-godišnjaci su provalili u zgradu u blizini željezničkog kolodvora u Đakovu vlasništvo tvrtke iz Zagreba i iz blagajne registar kase ukrali novac. Tvrtka iz Zagreba oštećena je za više od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Nesreća na radu

U utorak 11. veljače, oko 11 sati, u proizvodnom pogonu tvornice u okolici Našica, tijekom remonta i skidanja mlina sirovine, radniku 39-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Brezika Našičkog prignječena je šaka. Ozlijeđenom radniku pružena je liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Našicama, gdje su liječnici konstatirali teške tjelesne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i po jedna na području Belog Manastira, Belišća i Našica.