Održana redovna Skupština DVD-a Stipanovci
03/02/2020

Održana redovna Skupština DVD-a Stipanovci

U subotu 01. veljače 2020. godine u Stipanovcima održana je redovna godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stipanovci. Nju je otvorio predsjednik Vlatko Gašić te pozdravio sve nazočne predstavnike i goste čak 17 vatrogasnih društava kako s područja vatrogasne zajednice Našice tako i šire. Stipanovački vatrogasci su u 2019. godini nastupili na osam različitih vatrogasnih natjecanja s ukupno 21-om ekipom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU izvještaju koji je podnio predsjednik za 2019. godinu posebno se ističe ostvareno pravo tri ekipe odlaska na državno natjecanje ove godine u Varaždinu, a to su seniorske ekipe žene “B”, žena “A” te muški “B”. Naglasio je da je to jedini DVD na području županije koji će imati 3 predstavnika na tom natjecanju. Također valja napomenuti da su u prošloj godini osvojili 19 pehara što daje brojku od ukupno 300 pehara od početka rada udruge što je pokazatelj da selo s nešto manje od 400 stanovnika i sa oko 100-njak članova jako dobro funkcionira i radi.

Što se intervencija tiče, zabilježena su samo 3 požara otvorenog područja. U izvješću se također naglasilo starost vatrogasnih vozila, pogotovo navalnog koje ima 40 godina i jedva prolazi tehnički pregled. Načelnik općine Podgorač Goran Đanić pohvalio je rad DVD-a te vrlo uspješan rad udruge i obećao daljnju potporu, pogotovo kod nabavke drugog navalnog vozila ali u 2021. godini. Također je zahvalio na intervencijama i pomoći drugim vatrogasnim društvima na području opčine a i šire. Skupština DVD-a Stipanovci završila je zajedničkom zabavnom večerom za članove i goste skupštine.

[TheChamp-FB-Comments]