Održana redovna skupština DVD-a Beljevina
11/03/2020

Proteklog vikenda održana je 88. izvještajna godišnja skupština DVD-a Beljevina u Domu DVD-a, a koju je otvorio predsjednik Dražen Ostroški. Na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste: dopredsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepana Ptičeka, načelnika Općine Đurđenovac Hrvoja Topalovića, dopredsjednika Vatrogasne zajednice Općine Đurđenovac Matiju Držaića, te predstavnike prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava i udruga iz mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIzvješće o radu Upravnog odbora i Zapovjedništva pročitala je tajnica Marijana Jamnić. Iznijela je da Društvo broji 167 članova, od čega 47 operativnih, 45 djece i mladeži, a ostali su podupirajući i pomažući te počasni. U protekloj godini imali su 26 intervencija, od toga 2 požara, 18 tehničkih te 6 intervencija skidanja stršljenova. Sudjelovali su vatrogasnim kupovima u Retkovcima, Našicama, Zaprešiću, Marijancima, Beravcima, Orahovici, Baranjskom Petrovom Selu i Feričancima, a bili su organizatori Memorijalnog kupa ‘’Stjepan i Drago Jamanić’’ te suorganizatori humanitarne akcije ‘’Za Marka’’. Kao i svake godine sudjeluju na općinskom i županijskim natjecanjima sa muškim i ženskim ekipama, pomlatkom i mladeži. Ženska seniorska ekipa u Đakovu je prošle godine osvojila drugo mjesto i plasirala se na državno natjecanje koje će se održati u rujnu ove godine u Varaždinu. Osim operativnih i preventivnih vatrogasnih aktivnosti, članovi Društva sudjeluju i u brojnim drugim događajima. Tako su organizirali 16. Pinkl bala, proslavu sv. Florijana, žetvene i martinjske zabave, a tu je i držanje počasne straže kod Isusova groba u župnoj crkvi sv. Petra u Bokšiću. Beljevački varogasci dobili su od Općine Đurđenovac navalno vozilo te su vlastitim sredstvima kupili zemljište za izgradnju vatrogasnog spremišta.

Nakon izvješća o dosadašnjem radu i brojnim lanjskim vatrogasnim aktivnostima, članovi skupštine jednoglasno su prihvatili i program rada za ovu godinu, iz kojeg je vidljivo da vatrogasci planiraju i ubuduće raditi na boljem opremanju, sudjelovanju u natjecanjima, vježbama i manifestacijama, a radit će naravno i na protupožarnoj zaštiti i preventivi. Na skupštini su dodijeljena priznanja i plakete za godine djelovanja u društvu. Vatrogascima okupljenima u DVD Beljevina na dosadašnjem radu i aktivnostima čestitali su dopredsjednik HVZ Stjepan Ptiček, načelnik Đurđenovca Hrvoje Topalović, dopredsjednik VZO Đurđenovac Matija Držaić, te predstavnici prijateljskih društava iz Šljakovine, Lepoglave, Orahovice, Zoljana, Valenovca i Luga Subotičkog.

Održavajući svoju skupštinu uoči Međunarodnog dana žena, čelništvo DVD-a Beljevina djevojke i žene, uz čestitku je darivalo crvenim karanfilima što je za svaku pohvalu.

[TheChamp-FB-Comments]