Razotkriveni počinitelji kaznenih djela
12/04/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom veljače 39-godišnjak je iz pekare u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku ukrao nekoliko tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZavršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana te se sumnja da su počinili kaznena djela razbojništvo. Mladići su u kolovozu 2018. godine u prodavaonici u Osijeku uporabom sile nad prodavačicom ukrali nekoliko tisuća kuna. Također su u listopadu 2018. godine u prodavaonici u Osijeku uporabom sile nad prodavačicom ukrali nekoliko tisuća kuna i cigarete, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Sumnja se i da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela razbojništvo. Mladić je u studenom 2018. godine, uz prijetnju hladnim oružjem prodavačici, u prodavaonici u Divaltovoj ulici u Osijeku pokušao ukrasti novac. Udaljio se nakon što je počela vikati. U studenom 2018. godine je, uz prijetnju vatrenim oružjem prodavačici, u prodavaonici u Podravlju također pokušao ukrasti novac, u čemu nije uspio. U prosincu 2018. godine u prodavaonici na području osječkog naselja Jug II u Osijeku, uz prijetnju vatrenim oružjem prodavačici ukrao je nekoliko tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne iskaznice i zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju. Od svibnja 2015. do studenog 2016. godine 59-godišnjak je, kao direktor baranjske tvrtke, u svrhu akontacija za službena putovanja i materijalnih troškova koji se stvarno nisu dogodili, podizao gotovinu sa žiro računa tvrtke. Podizao je i novac s računa tvrtke te ga koristio u osobne potrebe. Tvrtki je nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća kuna. Sumnja se i da je 59-godišnjak, u namjeri prikrivanja nezakonitog pravdanja podignutih novčanih iznosa, obavljenih isplata i podmirenja nepostojećih troškova, na temelju prethodno krivotvorenih knjigovodstveno – računovodstvenih isprava, u poslovne knjige tvrtke unosio neistinite podatke te je s konta akontacija za službena putovanja iznose knjižio na druga konta. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Po dvije su se dogodile na područjima Osijeka i Belišća, a jedna na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji