Razotkriven počinitelj kaznenog djela
01/10/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U popodnevnim satima, 10. srpnja, iz ormarića na odjelu tehnike trgovačkog centra u Valpovu 46-godišnjak je ukrao više komada mobitela. Ukupna materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao gorivo iz radnog stroja

U vremenu od 28. do 30. rujna nepoznati je počinitelj iz rezervoara radnog stroja, koji je bio parkiran uz cestu u Karancu, ukrao više desetaka litara goriva. Vlasniku tvrtke nastala je materijalna šteta od više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao bicikl

Nepoznati je počinitelj sa 28. na 29. rujna, na Vijencu Dinare u Osijeku, ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. Krađom je 56-godišnjoj vlasniku nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar na kombajnu

U popodnevnim satima 30. rujna, u polju u blizini Svetog Đurđa, prilikom vršidbe soje došlo je do zapaljenja kombajna kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac, dok je uslijed požara kombajn izgorio u potpunosti. Materijalna šteta pričinjena požarom procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. Nastavljamo utvrđivati okolnosti uslijed kojih je došlo do požara.

 

Pronašao minu

Jučer, 30. rujna, oko 18 sati u polju u blizini Josipin Dvora građanin je pronašao jednu tromblonsku minu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeo je minu na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Nesreća na radu

Jučer, 30. rujna, oko 13 sati djelatnica tvrtke u Osijeku prilikom branja jabuka u voćnjaku pala je s prikolice pri čemu je zadobila frakturu zgloba i kuka. U Kliničkom bolničkom centru Osijek pružena joj je liječnička pomoć gdje su joj zadobivene ozlijede okvalificirane kao teže.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše i dvije teže ozlijeđene. Četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Našica i jedna na području Đakova.

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata policijski službenici zaustavili su tri  vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (1 vozač osobnog automobila i 2 vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su u 21,35 sati u Osijeku kada su zaustavili 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,07 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 07,50 sati u Osijeku, u Ulici Martina Divalta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i u kojoj je kod 29-godišnje hrvatske državljanke iz Osijeka, koja je upravljala biciklom, utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu.

Pročitajte još