Razbojnik ukrao novac
13/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 12. srpnja, oko 3,10 sati u Viljevu, nepoznati počinitelj ušao je kroz prozor u obiteljsku kuću 72-godišnje hrvatske državljanke kojoj je otuđio mobitel i novac. Nakon što se vlasnica probudila počinitelj joj je neutvrđenim sredstvom poprskao lice, tjelesno napao i pobjegao. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOdvezao se tuđim automobilom

U noći, s 11. na 12. srpnja, na parkiralištu u Koški nepoznati je počinitelj ušao u otključan osobni automobil s ključevima u kontakt bravi te ga odvezao. U jutarnjim satima policijski službenici pronašli su vozilo te ga vratili vlasniku. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Požari na građevinskim objektima

U nedjelju, 12. srpnja, oko 4,15 sati u Petrijevcima, došlo je do zapaljenja starog namještaja u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće vlasništvo 66-godišnje hrvatske državljanke. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijevci. Nastala materijalna šteta cijeni se na oko 1000 kuna.

 

Jučer, 12. srpnja, od 4,30 do 5,20 sati u Suzi, djelovanjem otvorenog plamena došlo je do požara na pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće. Izgorio je krov i pokućstvo, a požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Suza. Vlasniku 42-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

 

Danas, 13. srpnja, oko 00,40 sati u Osijeku, došlo je do požara na šupi u dvorištu obiteljske kuće vlasništvo 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Brzom intervencijom vatrogasaca Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka požar je ugašen. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća na području Osijeka koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

 

Ostali događaji u prometu

U vremenu od 10. do 12. srpnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 37 vozača (33 vozača osobnih automobila, 2 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač motocikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola evidentirana su još 302 prekršaja od čega 129 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 44 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 22 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 9 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 95 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. srpnja, u 00,05 sati, u Osijeku u Ulici Sv. L. B. Mandića, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 51-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,81 grama po kilogramu.

 

U subotu, 11. srpnja, u 10,25 sati, u Vladislavcima dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Obavljenim alotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu te je uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

 

U subotu, 11. srpnja, u 19,50 sati u Dardi, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Novog Čeminca. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.