Razbojnička krađa
19/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u večernjim satima, 18. srpnja, u trgovačkom centru u Osijeku djelatnici zaštitarske tvrtke uočili su mlađu mušku osobu u krađi alkoholnih pića. U namjeri da zadrži ukradeno alkoholno piće, mladić je tjelesno napao zaštitare i udaljio se iz trgovačkog centra. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao mobitel

Nepoznati je počinitelj, 18. srpnja, tijekom popodnevnih sati na prostoru ŠRC ˝Copacabana˝ u Osijeku iz torbe vlasništva 40-godišnje hrvatske državljanke ukrao mobilni aparat. Krađom je oštetio vlasnicu za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao bombu i detonatore

Jučer, 18.srpnja, oko 14 sati prilikom čišćenja kuće u Lugu građanin je pronašao jednu ručnu bombu i nekoliko aluminijskih detonatorskih kapsula. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu i kapisle.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Šest prometnih nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu, dok je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka dok su se dvije dogodile na području Belog Manastira.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji