Razbio ukraden automobil
10/07/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Oko 22,45 sati 8. srpnja 20-godišnjak je ušao u otključani osobni automobil s ključem u bravici, parkiran u Ulici Ivana Gundulića u Čepinu. Stavio je vozilo u pogon i udaljio se u smjeru Osijeka. Nakon dojave o krađi vozila, policijski službenici pronašli su vozilo i vozača, koji se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policije. Mladić je nastavio kretanje do Markušice, gdje je uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio u odvodni kanal. Prilikom obavljanja očevida prometne nesreće 20-godišnjaku je evidentirana i nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi vozača. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZaključajte vozilo kada ga napuštate

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo krađa. U noći sa 8. na 9. srpnja 22-godišnjak je iz otključanog osobnog automobila parkiranog u Ulici kralja Zvonimira u Belom Manastiru ukrao naočale, novac i dokumente. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Policija pronašla počinitelje kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa i kazneno djelo krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 3. srpnja 39-godišnjak je provalio u obiteljsku kuću u Poganovcima. Ukrao je nekoliko tisuća kuna. U poslijepodnevnim satima 25. lipnja ušao je u obiteljsku kuću u Podgoraču i ukrao novac i nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Sumnja se i da je 44-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Tijekom jutarnjih sati 6. lipnja iz torbice u otključanom teretnom automobilu koji je bio parkiran u dvorištu tvrtke u Osijeku ukrao nekoliko stotina kuna i mobilni telefon čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu veću od tisuću kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih osam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Po tri su se dogodile na područjima Osijeka i Baranje, a po jedna na područjima Đakova, Belišća i Našica.

Jučer, 9. srpnja na području ove PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrdili su u 23,00 sati u Razbojištu, kada su zaustavili 32-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,05 grama po kilogramu. Isti vozač je unazad tri godine pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona,

U 17,30 sati u Jagodnjaku, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, u kojoj je 45-godišnja hrvatska državljanka upravljala osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje uz prisutnost alkohola u krvi od 0,89 grama po kilogramu. Vozačica je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 17,35 sati u Osijeku, u Ulici A. Kanižlića, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj su policijski službenici kod vozača, 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, utvrdili prisutnost alkohola u krvi od 1,11 gram po kilogramu.

U 20,10 sati u Dunavskoj ulici u Osijeku, policijski službenici zaustavili su 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Isti je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Foto: ilustracija

Pročitajte još